<< Ga terug

Literaire avond over Jan Wolkers

Literaire avond over Jan Wolkers
Foto: schermafdruk

KAMPEN - Bibliotheken door het hele land staan deze maand in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. In dat kader verzorgt Onno Blom op woensdag 13 november in de Bibliotheek een literaire avond over Jan Wolkers.

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid. Ronald Giphart, vaste ambassadeur van Nederland Leest, zal de bundel van een voorwoord voorzien.

Karina Wolkers: “Niets is zo mooi als een tuin in de winter. Als het dan rijp gevroren of gesneeuwd heeft en alle stengels, takken en takjes bedekt zijn met een laagje wit die helder afsteken tegen de grijze lucht, dan heb je een tweede bloei in zwart en wit; een wintertuin in Winterbloei. Jan Wolkers’ leven en werk waren onlosmakelijk met de natuur verbonden. Deze bloemlezing weerspiegelt zijn intense liefde voor alles wat leeft en groeit en zijn bezorgdheid over de teloorgang van de natuur.”

Ter gelegenheid van Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de Bibliotheek aan leden de bloemlezing Winterbloei cadeau. Winterbloei is de hele maand november verkrijgbaar in de Bibliotheek.

De avond begint om 20.00 uur. Tickets bestellen kan HIER.


Aanvang: woensdag 13 november 2019 20:00Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo