De Brug

Vrijdag, 10 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Leger des Heils biedt praktische hulp aan tijdens corona-crisis

Leger des Heils biedt praktische hulp aan tijdens corona-crisis
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Net als vele andere geloofsgemeenschappen houdt het Leger des Heils tot nader order op zondagmorgen haar deuren gesloten in verband met de corona-uitbraak in Nederland. “Maar dat betekent niet dat we niet voor onze medemens klaar staan”, aldus kapitein Eric Kamperman, voorganger van het Leger des Heils.

“Integendeel. Juist in deze tijden voelen we ons geroepen om heel praktisch de opdracht van Jezus na te leven: Heb uw naaste lief als uzelf. We willen graag, daar waar kan, mensen onze hulp aan bieden. In het bijzonder onze meest kwetsbare medemensen."
In de praktijk betekent dit dat het Leger des Heils iedere dag voor alle hulp- en ondersteuningsvragen telefonisch bereikbaar is. Of dit nu gaat om behoefte aan een luisterend oor of aan praktische hulp zoals het halen van een boodschap. "Mensen kunnen ons bellen op telefoonnummer 06 – 40061279. Daarnaast is ons gebouw aan de Boven Nieuwstraat van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 – 12.00 uur geopend voor mensen die onze hulp echt nodig hebben. Ook brengen we verse maaltijden rond bij onze meest kwetsbare medemens.”

Kamperman licht toe dat de kledingwinkel vanwege de strengere hygiëneregels helaas niet geopend zal zijn. “Maar natuurlijk verstrekken we in noodgevallen kleding aan mensen die dit nodig hebben.”

Kamperman roept niet alleen zijn eigen mensen op om klaar te staan voor de ander. “Als er mensen in Kampen zijn die ons willen helpen, bel mij dan alsjeblieft op telefoonnummer 06-57552123. Laten we in deze onzekere tijden waar veel mensen aan huis gekluisterd zijn gezamenlijk naar elkaar om kijken.”