De Brug

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Korfbalvereniging Wit-Blauw wil leden gezonder kunnen laten kiezen

Korfbalvereniging Wit-Blauw wil leden gezonder kunnen laten kiezen
Foto: Gerard Meijeringh
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Er gaat een hoop veranderen bij Wit-Blauw/Green Organics. Naast de aanleg van nieuw kunstgras wordt de kantine de komende winter flink onder handen genomen. Daarna wordt in het vernieuwde onderkomen de ‘gezonde sportkantine’ geíntroduceerd. Wit-Blauw is door de KNKV uitgekozen om een van de modelclubs te worden wat betreft het laten zien van een gezonde kantine. “Het zou heel mooi zijn als ook andere verenigingen meedoen”, aldus Brendy Wilkens.

Een nieuwe start biedt ruimte voor andere inzichten. Dat is gebleken bij Wit-Blauw. Het plan om de kantine te verbouwen zorgde voor een opening naar de ‘gezonde sportkantine’. Wit-Blauw meldde zich aan voor het ‘Versprogramma’ van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV). Twee clubs maakten kans om mee te liften met het programma KV Vers, waarbij een totale kantinebeleving wordt neergezet. Een verantwoord assortiment staat hierbij centraal. Maandag 29 juni werd bekend dat Wit-Blauw is uitgekozen als een van de verenigingen waar het KV Vers-programma wordt uitgevoerd.

Wit-Blauw maakte het nieuws op 2 juli bekend en dat zorgde voor veel reacties. “Heel veel mensen hebben gezegd dat de schnitzel in ons assortiment moet blijven”, lacht Wilkens. Zij stelt bezorgde Wit-Blauw-leden gerust. “We gaan niet ineens het roer omgooien. We laten leden eraan wennen.” Harrie Kosters vult aan: “Je moet wel draagvlak creëren.”

Maar feit is wel dat Wit-Blauw de leden een gezonder aanbod wil aanbieden. Het past naadloos bij de duurzaamheidsslag die Wit-Blauw wil maken met LED-verlichting en zonnepanelen. Komende winter wordt de kantine grondig verbouwd en voorzien van een nieuw plafond, een nieuwe bar en nieuw meubilair. Daarnaast is kantinebeheerder Jannie Scheer gestopt. “Ook dat is een mooie aanleiding voor verandering. Een moment om nu voor gezond te kiezen, anders gaat het nooit meer gebeuren”, aldus Wilkens.

Wit-Blauw krijgt straks vier uur per week de beschikking over een teamcoach. “Die helpt ons met het geven van tips over gezonde dingen die in de smaak vallen en bijvoorbeeld de presentatie van producten. Door producten op een bepaalde manier te presenteren, kun je de verkoop van gezonde dingen bevorderen”, aldus Wilkens.

Ideeën zijn er volgens Wilkens al genoeg. “Dan moet je denken aan het maken van verse soep, witte en bruine broodjes met roomkaas of kipfilet, alcoholvrije drankjes, fruit, een tapkraantje waar water uitkomt met een smaakje en een lunchpakket voor uitwedstrijden. We gaan veel dingen uitproberen. Onze leden hebben misschien ook wel suggesties. Het is leuk om ze erbij te betrekken”, besluit Wilkens.