De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’

Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’Koelewijn tijdens nieuwjaarsreceptie’: Laten we er voor elkaar zijn’
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - ‘Laten we er voor elkaar zijn’. Deze als voorstel verpakte wens sprak burgemeester Bort Koelewijn dinsdagavond uit tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis in Kampen. Hij benadrukte het belang van goede zorg en ook mantelzorg, maar uitte ook zorgen over de betaalbaarheid ervan.

Ondanks dat het met de economie in Kampen goed gaat, blijven de zorgkosten zwaar drukken op de begroting. Er moet steun vanuit het Rijk komen om de situatie het hoofd te beiden. Bovendien moeten de zogenaamde zorgelijke zorgaanbieders nog strenger aangepakt worden. Wat Koelewijn betreft wordt er alleen zorg verleend en betaald als het gaat om instellingen en bedrijven die zijn toegelaten. Instellingen die het vertrouwen van de gemeente hebben. Het kan niet zo zijn dat bedrijven hoge winsten maken over de rug van mensen die zorg nodig hebben.

Vuurwerkverbod
Koelewijn tijdens de avond ook in op de jaarwisseling. Deze was in Kampen relatief rustig verlopen, maar hij vroeg zich af of het niet beter was om over te gaan op een vuurwerkverbod. Dit omdat ook publieke opinie nu die richting op leek te gaan. Het schieten met melkbussen wilde hij daarbij ontzien, omdat hij de tradities wil blijven koesteren. Het leverde hem applaus op van de aanwezigen van het Kamper Schuttersgilde.