De Brug

Woensdag, 15 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kinderwagen Natalie verbindt kunstinitiatieven

Kinderwagen Natalie verbindt kunstinitiatieven
Wandelwagen Natalie met begeleiders voor Huize Maria
Foto: Maarten van Gemert
Redactie: Maarten van Gemert


(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Een enorme kinderwagen trok vorige week zaterdag door de Oudestraat om aandacht te vragen voor de H2O Pilots in Huize Maria. Spontaan legden ”vader en moeder” verbinding met Galerie Tripmaker die open ging en met een bezoek vereerd werd. De blaren namen Stef en Weijke graag voor lief.

In de maand juni presenteert Huize Maria, waar gebroed wordt op een broedplaats voor kunstenaars, elk weekeinde exposities van twee kunstenaars. Afgelopen weekeinde konden bezoekers werken van Dorothé Boer en Margreet de Boer bewonderen. Beide kunstenaressen waren ook zelf aanwezig. Komende twee weekeinden is iedereen ook weer welkom op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

H2O Pilots
Om aandacht te vragen voor de H2O Pilots had Douwe Jan Buwalda, namens Workheart één van de initiatiefnemers, een bevriend echtpaar gevraagd om mensen in de Oudestraat te vragen een kijkje te komen nemen in Huize Maria. Daar moet een broedplaats voor kunstenaars ontstaan. Stef van den Eijnden en Maria Koopmans kwamen graag naar Kampen. Eerstgenoemde is al lange tijd actief als acteur, mimespeler en theatermaker.


Op bezoek bij Wouter Berns (foto: Maarten van Gemert)

Wandelwagen
Strikt genomen betrof het geen kinderwagen maar een wandelwagen voor volwassen, genaamd Natalie. In de geest van corona mochten er ditmaal geen volwassen plaatsnemen in de wandelwagen. Koopmans sloot, na de gehele morgen rondgewandeld te hebben, met haar rode jurk naadloos aan bij de rode elementen in de werken van Wouter Berns in zijn nieuwe ’toonzaal’ Tripmaker. Terug bij de toonzaal in Huize Maria aan de IJsselkade 25 was de cirkel letterlijk en figuurlijk rond.