De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kerkdiensten Protestantse Gemeente gecanceld

Kerkdiensten Protestantse Gemeente gecanceld
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - De landelijke overheid heeft de maatregel afgekondigd dat alle openbare bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers worden afgelast. De landelijke kerk volgt deze richtlijn en geeft gemeenten het advies om de kerkdiensten voor komende zondag niet door te laten gaan.

De wijkkerkenraden van de Protestantse Gemeente Kampen hebben, in overleg met de Algemene Kerkenraad, als volgt besloten: Wijkgemeente Broederkerk en Westerkerk houden om resp. 9.30 en 10.00 uur en 17.00 uur een dienst zonder publiek, bezoekers worden niet toegelaten. De dienst wordt rechtstreeks via kerkomroep.nl en uiteraard het gebruikelijke middel kerkradio, uitgezonden.
Wijkgemeente Open Hof en pioniersplek de Stroom houden geen kerkdienst, bezoekers worden verwezen naar de dienst van de Protestantse Kerk Nederland die wordt uitgezonden om 9.20 uur via NPO2.
De maatregel van de landelijke overheid geldt tot en met 31 maart, aanstaande week zal worden bekeken hoe de Protestantse Gemeente Kampen daar de komende zondagen (22 maart en 29 maart) mee omgaat.