De Brug

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kerkbouw in Sonnenbergkwartier gaat door

Kerkbouw in Sonnenbergkwartier gaat door
Foto: aangeleverd
Redactie: Fred Sollie

IJSSELMUIDEN - De kerkvoogdij van de Hersteld Hervormde Gemeente IJsselmuiden-Grafhorst (HHG) heeft een locatie onderzoek verricht voor toekomstige kerkbouw. Op basis daarvan heeft de kerkenraad gekozen voor kerkbouw op de locatie Sonnenbergkwartier te IJsselmuiden.

De HHG is al sinds 2007 in gesprek met de gemeente Kampen over de locatie Sonnenbergkwartier. De HHG kreeg vanuit haar leden en gemeenteraadsleden signalen dat er ook andere kerklocaties het onderzoeken waard waren. Voorafgaand aan een definitief locatiebesluit heeft de HHG alle alternatieve locaties voor de huisvesting van een kerk onderzocht. De HHG heeft daarvoor een extern bureau gevraagd om een locatieonderzoek uit te voeren. Na alle locaties te hebben gewogen scoort de locatie Sonnenbergkwartier ruimtelijk en financieel als passend.

Wat jammer dit Er staan zoveel kerken leeg en terwijl er zoveel jongeren graag willen wonen in IJsselmuiden en niet de senioren die graag een plekje in het centrum ambiƫren.
Nicky Groente | woensdag 8 juli 2020 18:15
Ik bedoel niet te vergeten de senioren
Nicky Groente | woensdag 8 juli 2020 18:16
Dus je gaat een enorme kerk bouwen in economisch moeilijke tijden? Dan mag ik hopen dat het geld al op de plank ligt i.p.v. geld te lenen, anders is het vragen om gezeik.
Bert | donderdag 9 juli 2020 10:40
Bizar... Er staan diverse kerken leeg en dan een nieuwe gaan bouwen op een locatie waar zeer dringend behoefte is aan woningen...
Henk | vrijdag 10 juli 2020 00:01