<< Ga terug

Kamper Ui(t)dagen 2019 van start met koehijsen (4 foto’s)

Kamper Ui(t)dagen 2019 van start met koehijsen (4 foto’s)Kamper Ui(t)dagen 2019 van start met koehijsen (4 foto’s)Kamper Ui(t)dagen 2019 van start met koehijsen (4 foto’s)Kamper Ui(t)dagen 2019 van start met koehijsen (4 foto’s)

KAMPEN – Vanmorgen is de bekende koe in de Nieuwe Toren gehesen waarmee de eerste Kamper Ui(t)dag is begonnen. Tot en met 15 augustus wordt de Kamper binnenstad van 9:00 uur tot 18:00 uur gevuld met een braderie, een kleedjesmarkt en her en der live muziek.

Veel mensen waren uitgelopen voor het spectaculaire gebeuren waarbij een koe aan de Nieuwe Toren werd gehangen. Een plastic koe want de echte overleefde het destijds niet. Astrid de Jong verhaalde even kort de welbekende Kamper Ui voor de gasten van buiten onder het publiek.
Zij had enkele bekende nummers van toepasselijke tekst voorzien, die Gertjan van der Weerd ten gehore bracht. Aan locoburgemeester Holtland kwam de eer toe om de koe op te hijsen.

Hij werd daarbij geholpen door omstanders want een koe kan tot wel 500kg wegen. In een quiz met meer koegerelateerde vragen kon een koeienvlaai gewonnen worden en bier. Speciaal daarvoor was Henrick Aeltsz, burgemeester van Kampen in 1440, gekomen die met trots zijn bier, het recent geïntroduceerd Kamper Trots, aan de winnaars overhandigde.
Onderwijl waren de attracties en de braderie al van start gegaan. IJs, suikerspinnen, vermaak en koopjes strijden de komende vijf weken om de aandacht tijdens de Kamper Ui(t)dagen in de Kamper binnenstad.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo