<< Ga terug

Kamper Kindervisfestijn groot succes

Kamper Kindervisfestijn groot succes
Foto: BWPHOTO

KAMPEN – Maar liefst 445 basisschoolleerlingen genoten vrijdagochtend van het Kamper Kindervisfestijn. Presentator Marco Kraal van VisTV – die landelijk veel scholen bezoekt – kon zijn ogen niet geloven: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt! Wat een succes!’.

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft hengelsportvereniging Ons Vermaak het drukbezochte Kamper Kindervisfestijn georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van de Kamper basisscholen. Voorzitter Renko van Bodegraven zegt ‘apetrots’ te zijn: ‘Iedereen is dolenthousiast! Dit moet wel een grote impuls geven aan de hengelsport. Alle kinderen hebben een startersset gekregen. Dat vertellen zij natuurlijk door aan hun opa’s en oma’s, familie en vrienden en dan gaan ze straks samen vissen.”

Indruk

In de tennishal van KJLTC stonden stands met informatie over karpers, witvis en roofvis, een springkussen en drukbezochte ijskar. Marco Kraal gaf de basisschoolleerlingen handige vistips. “Zoveel kinderen bij elkaar voor de hengelsport, heb ik nog nooit gezien!”, zei hij na afloop. “Ik ben diep onder de indruk! Vissen is natuurlijk dé manier om de jeugd naar buiten te krijgen.”

Viskwis

De winnaar van de grote viskwis – waaraan alle leerlingen meededen - werd de elfjarige Marlène Aarten van de Marnixschool. Zij nam een mooie beker en hengel in ontvangst, terwijl ze vertelde nog nooit te hebben gevist. Marco Kraal: ‘Vrouwen vissen steeds vaker en – ik kan er niets aan doen – ze doen het beter dan mannen.’

Dat ook meisjes vissen leuk vinden, bevestigen Suze (12), Myrthe (11) en Manou (12) van de Rehobotschool. Suze: ‘Vandaag heb ik veel geleerd. Ik wist niet, dat er zoveel soorten vis zijn’. De drie meiden zijn na het Kindervisfestijn zeker van plan om vaker te gaan vissen: ‘Zeker nu we nieuwe hengels hebben. Het leuke van vissen, is dat je lekker buiten bent. Ideaal om je te concentreren, maar ook om lekker bruin te worden’.

Buiten

Hun juf Albertine Daalmeijer is ook enthousiast over het Kindervisfestijn. “Ik wist niet zo goed, wat ik er van moest verwachten, maar dit is fantastisch. Leuk dat er zoveel scholen meedoen. Zeker in de bovenbouw spelen kinderen steeds minder buiten. Voetballers nog wel, maar andere kinderen kiezen vaak voor hun computer. Vissen is dan een gezonde hobby.”

Nathan Aalberts (11) van de Marnixschool gooit zelf ook regelmatig een hengeltje uit. “In de winter zit ik inderdaad meer achter de computer, maar zomers vis ik vaak. Het is een leuke hobby, want je weet van tevoren nooit wat je vangt!”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo