De Brug

Zaterdag, 26 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kamper coronamaatregelen op TV bij 'Danny op straat'

Kamper coronamaatregelen op TV bij 'Danny op straat'
Bort Koelewijn in gesprek met Danny Ghosen
Foto: gemeente Kampen
Redactie: Maarten van Gemert

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Het meldpunt voor samenscholing, dat burgemeester Koelewijn instelde, heeft de aandacht getrokken van de landelijke media. Voor het televisieprogramma ’Danny op straat’ kwam afgelopen zaterdag een camerateam van de NTR naar de Kamper binnenstad. Koelewijn praatte presentator Danny Ghosen bij over de blauwe lijnen in de Oudestraat en andere coronamaatregelen.

Al eerder werd Koelewijn bij NPO1 op de radio bevraagd over de ’kliklijn’, een term die hij zelf pertinent weigert te gebruiken, gaf hij aan bij een ronde langs de raadsfracties over dit onderwerp. Aanstaande donderdag om 21u10 gaat hij in op de maatregelen die de gemeente voorbereidt en neemt in de huidige coronacrisistijd. RTV IJsselmond deed hierover al eerder verslag.

Na Koelewijn leidde wijkagent Jean Louis Becker de televisiemaker rond. Ghosen sprak ook met passanten en ondernemers. Al met al blijkt het puzzelen te worden in de binnenstad om rekening te houden met alle wensen en eisen van alle betrokkenen binnen het landelijke stringente coronabeleid.