<< Ga terug

Kampenaar blij met benefietbedrag van actie Vlie voor Bali

Kampenaar blij met benefietbedrag van actie Vlie voor Bali

VLIELAND – Met de benefiet ‘Vlie voor Bali’ heeft Marino van der Starre zondag geld opgehaald voor Smiling Kids Bali. Deze stichting steunt het Teratai Dharma Centre op het Indonesische eiland Bali. Daar worden onder meer kinderen met klompvoeten geholpen. Normaal gesproken is zijn woonplaats Kampen de commandopost van waaruit Van der Starre werkt. Ditmaal kreeg hij van camping Stortemelk op zijn favoriete vakantielocatie Vlieland echter een flinke duw in de rug met een benefietdag. De Kamper artiesten Geert Leurink en Bauke Bakker waren er ook.

Samen met andere muzikanten traden ze op onder de naam BelandaBoys. Behalve met optredens werd er geld opgehaald met een verloting waar de ondernemers van Vlieland mooie prijzen voor beschikbaar hadden gesteld.

Zo ook de camping, die onder andere een verblijf in twee huurtenten in de aanbieding deed. Bovenop de Aziatische gerechten die in het restaurant werden verkocht voor aantrekkelijke prijzen. Tel daarbij op dat de Pleeploeg, die verantwoordelijk is voor de toiletten, de loten aan de man / vrouw bracht en het laat zich raden dat Van der Starre blij was met de camping. “Drie jaar geleden hebben we dit ook gedaan op en met medewerking van de camping. Toen werd er net iets meer dan vijfduizend euro opgehaald. Dit jaar is dat bedrag overtroffen. Het resultaat van 2019 is op 5.327 euro uitgekomen. Campingeigenaar Jan van der Veen vindt Stichting Smiling Kids Bali een fantastisch doel. Wel zei hij drie jaar geleden bij de eerste editie dit niet elk jaar te kunnen doen.

Drie jaar later was geen probleem en die jaren waren inmiddels weer voorbij. Eigenlijk kwam het de camping helemaal niet goed uit in het hoogseizoen. Het is werkelijk fantastisch dat het dan toch gebeurt en dat de ondernemers op het eiland ons zo massaal steunen.” Misschien wel het leukste onderdeel van de benefiet is de veiling. Onder de bezielende begeleiding van twee veilingmeesters, Karim en Corwin, is er een record bedrag binnengehaald. Prettig om te weten is dan dat het geld goed terechtkomt. In het Balinese kinder-revalidatiecentrum worden kinderen met klompvoeten geopereerd aldus Van der Starre. “Meer in het algemeen kinderen met voet-, knie en heupproblemen”, voegt de Kampenaar er aan toe. De artsen in het centrum moeten uiteraard marktconform worden betaald. Maar met harde Euro’s kan op Bali heel veel. Het geld wordt gegenereerd door Stichting Smiling Kids Bali waar Van der Starre de manager en co√∂rdinator van is.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo