De Brug

Woensdag, 15 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kampen ontdekken op een elektrische deelfiets

Kampen ontdekken op een elektrische deelfiets
Foto: Pixabay
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Onder het motto #hiermoetjezijn stappen de wethouders Holtland en Meijering dinsdag 30 juni bij station Kampen op een elektrische deelfiets en gaan een deel van de Mastenbroek route fietsen. Onderweg stoppen ze bij diverse locaties en gaan in gesprek met ondernemers in de toeristische sector.

Met de fietstocht wil de gemeente laten zien dat Kampen veel te bieden heeft en dat er genoeg te ontdekken valt bij een vakantie in eigen land.

Vanaf 1 juli is het mogelijk om een elektrische deelfiets te huren bij station Kampen. De fietsen kunnen van te voren via een speciale app gereserveerd worden. In totaal zijn er 7 elektrische fietsen beschikbaar. In de toekomst komen ook deelfietsen (niet elektrisch) beschikbaar op station Kampen Zuid. Met een elektrische deelfiets kan de gemeente Kampen op een comfortabele manier ontdekt worden.

De fietstocht voert over de dijk langs de IJssel richting Wilsum. Café IJsselzicht is de eerste stop op de route. IJsselzicht is één van de horecabedrijven die tijdelijke terrasuitbreiding heeft gekregen van de gemeente om omzetderving te verminderen vanwege de beperkingen die gelden vanwege het coronavirus. Beide wethouders gaan hier in gesprek met de uitbaters over hun ervaringen met ondernemen in deze bijzondere tijd.

De fietstocht wordt voortgezet naar het Zalkerveer en het bijbehorende theehuis. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking onder begeleiding van Stichting Philadelphia. Ook hier wordt stil gestaan bij de beleving van de cliënten en hun werk in coronatijd. De wethouders gaan tot slot nog in gesprek met een startende ondernemer die zich gespecialiseerd heeft in het samenstellen van pakketten met lokale kwaliteitsproducten en streekproducten. Na deze stop fietsen de wethouders weer terug naar station Kampen om de deelfiets in te leveren.

De Mastenbroek fietsroute leidt fietsers via het netwerk van fietsknooppunten door het prachtige buitengebied van de gemeente Kampen, gemeente Zwartewaterland en gemeente Zwolle. Onderweg kunnen verschillende locaties worden aangedaan waar heerlijke streekproducten uit de IJsseldelta verkrijgbaar zijn. Het wandel- en fietsroutenetwerk is een belangrijk aandachtsgebied van MarketingOost. Coördinatie en onderhoud van bestaande routenetwerken en de ontwikkeling van nieuwe netwerken staan hierbij centraal.