De Brug

Zaterdag, 11 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Jubileumconcert D.E.V. Zalk

Jubileumconcert D.E.V. Zalk
Redactie: Fred Sollie

ZALK - Dit jaar bestaat het gemengd koor D.E.V. uit Zalk 75 jaar. Veel inwoners van Zalk hebben er in meegezongen en doen dat nog steeds met veel plezier. Een lange verbindende traditie van samen muziek maken wordt hiermee doorgegeven.

Op 26 april 1944 werd de zangvereniging opgericht. In de loop van de jaren werd er aan diverse landelijke zangconcoursen meegedaan. Ook werden er in 1948 grammofoonopnames gemaakt voor de ‘jongens’ in Indië. Vanaf 2011 staat het koor onder leiding van de Kampense dirigent Marijn de Jong. Onder zijn leiding gaf het koor diverse concerten met onder meer de Deutsche Messe van Franz Schubert op het programma.

Vrijdagavond 29 november wordt in de St. Nicolaaskerk in Zalk een jubileumconcert gegeven. Voor deze avond is een projectkoor opgericht om de gelederen te versterken. Er wordt dan een deel van het kerstoratorium ‘In de Volheid van de Tijd’  opgevoerd. Diverse musici en een solist zullen deze uitvoering luister bijzetten. Het concert begint om 19.30 uur. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Aanvang: vrijdag 29 november 2019 19:30