De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

ING sluit kantoor aan de Oudestraat

ING sluit kantoor aan de Oudestraat
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - De ING gaat haar kantoor aan de Oudestraat sluiten. De maatregel is onderdeel van landelijk beleid waarbij een groot aantal kantoren en servicepunten gesloten wordt. De bank stelt dat er steeds minder mensen naar het kantoor komen, omdat veel klanten de financiƫn via internet regelen.

Klanten van de bank kregen woensdag een brief waarin de maatregel werd aangekondigd. Vanaf 10 maart is het kantoor niet meer bereikbaar. Wie vanaf dat moment een kantoor wil bezoeken, moet een reis van 16 kilometer maken naar de friesewal 1 in Zwolle. In The Read Shop aan de Oudestraat wordt een servicepunt gevestigd waar geholpen kan met de uitleg en het activeren van online bankieren.

In de brief legt de ING uit dat online-bankieren tegenwoordig ‘de normaalste zaak van de wereld’ is. “We zijn dan ook dat steeds minder klanten naar het ING-kantoor komen. ING past haar kantorennetwerk aan deze ontwikkelingen aan.”

Voor het vinden van pinautomaten verwijst de bank naar www.geldmaat.nl. Een gezamenlijk initiatief van ING, ABN AMRO en Rabobank die de sluiting van kantoren proberen op te vangen door overal gezamenlijk zogenaamde Geldmaten te plaatsen. Bij sommige van deze Geldmaten kan ook geld gestort worden.