De Brug

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IN KAMPEN GEEN CORONATEST

IN KAMPEN GEEN CORONATEST
Ingezonden door: Gemeente Belang Kampen

“Waarom moet men naar Zwolle voor een coronatest?” Dat vroeg een van onze volgers zich af en stuurde GBK een mailtje. “In Ommen en Steenwijk kan wel getest worden. Vanuit de gemeente moet er meer druk uit geoefend worden om ook in Kampen te kunnen testen. Er is ook in Kampen een dependance van de GGD. Waarom kan er van daaruit niet getest worden? U heeft als partij en talrijke andere burgers er voor gezorgd dat het borstonderzoek in deze stad behouden blijft”, besluit hij.

Daar heeft hij wel een punt. Wij wisten niet dat je in Kampen je niet kunt laten testen op corona. Ook niet dat je daarvoor naar Zwolle moet. We weten wel waar dat destijds toe leidde. Het periodieke borstkankeronderzoek in Zwolle zorgde ervoor dat ruim 30% van de vrouwen niet meer gingen. Daarom heeft Gemeente Belang Kampen locoburgemeester Holtland gevraagd zich sterk te maken bij de GGD om ook het testen in Kampen mogelijk te maken. Hij heeft toegezegd daarmee aan de gang te gaan. Wij wachten het resultaat af.

weer zo'n verhaal net als met borst onderzoek. het is van de zotten dat dit hier in kampen steeds weer opduikt om naar Zwolle te gaan voor zulke onderzoekjes. gemeente kampen ouderen die naar Zwolle moeten kosten veel geld.. ene mevr Hunneman van de gemeente, weet dat heel goed te vertellen met haar ervaring .
Schilder | vrijdag 24 juli 2020 19:47