De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Humor met een boodschap: Mijn gebed

Humor met een boodschap: Mijn gebed
Redactie: Nick de Vries

(door Marcel Kalter)
Lieve God, ik denk dat dit het eerste gebed is dat ik écht tot U richt. En het is mijn gebed, dus ik wil van niemand een reactie. Het is de hoogste tijd dat mensen niet meer met hun vingers naar elkaar wijzen, maar juist de ander met diezelfde vingers wenken om hulp te bieden of te ondersteunen. Personen, die via social media te pas en te onpas hun gal spuwen, moeten voor eens en voor altijd het zwijgen worden opgelegd. Maar terwijl ik dit opschrijf, besef ik dat dit bij hen ook ergens vandaan komt. Zonder waarom is er namelijk nooit een daarom! En U kent als een van de weinigen hun daarom.

Afgelopen paasweekend zag ik weer veel berichten voorbijkomen van mensen, die hun hoop op U hebben gevestigd. Ik zie als positief mens vooral een hoop ellende in de wereld. Daarom roep ik U op vandaag nog in actie te komen. In deze bijzondere tijd, waarin alles in het teken staat van het coronavirus, zijn veel mensen op zoek naar antwoorden op hun vragen. Gebeurt dit alles inderdaad met een reden? Ik zoek zelf altijd naar lichtpuntjes in de duisternis. Die probeer ik te vinden in de waarheid. Daarom verlang ik regelmatig terug naar de periode zonder het internet en social media. Toen creëerde iedereen z’n eigen waarheid, omdat je niet van allerlei kanten werd bestookt met tegenstrijdige berichten. Nu hoor je van complottheorieën, die beweren dat China het virus met opzet heeft verspreid om er uiteindelijk economisch beter van te worden. Als ik dit soort berichten lees, word ik verdrietig tot op het bot. Hoe kun je dit überhaupt verzinnen? Kunt U dit soort hersenspinsels met al Uw kracht niet in de kiem smoren? Ik weet namelijk niet meer wat de waarheid is. En ik denk velen met mij.

Ik volg sinds een paar weken het programma ‘Dreamschool’ op televisie. Daarin wordt een groep ontspoorde schoolverlaters door bekende Nederlanders gestimuleerd aan de ontwikkeling van hun leven te werken. Ik hoop dat U ervoor kunt zorgen dat dit programma door zo veel mogelijk Nederlanders wordt bekeken. Omdat het voor iedereen goed is te beseffen dat elke ‘waarom?’ inderdaad een ‘daarom!’ heeft. Ik weet zeker dat er heel veel jongeren rondlopen, die niet de kans krijgen om door zo’n televisieprogramma weer op het rechte pad te komen. Ik schrok enorm toen ik het bericht las dat duizenden scholieren ‘spoorloos’ waren, toen de lessen op afstand een paar weken geleden door de scholen werden ingevoerd. Ik hoop dat U extra aandacht aan deze kinderen en hun ouders kunt schenken. Deze kinderen hebben namelijk nog een heel leven voor zich. Wat mij betreft wordt dat een mooie toekomst. Maar zonder goede scholing wordt de kans daarop een stuk kleiner.

Ik ben blij dat ik ooit het levenslicht heb gezien en geniet al bijna vijftig jaren van Uw wereld. Een wereld die wij van U mogen lenen. Wij zijn slechts passanten, die er als een goed huisvader over mogen waken. Dat lukt ons op dit moment niet zo goed. Als individu doe ik elke dag mijn best. Maar mijn inspanningen zijn slechts een druppel op de gloeiende plaat. Kunt U niet een training of een webinar voor de wereldleiders organiseren, zodat alle neuzen dezelfde kant op gaan staan? Ik wil zo graag het beste voor iedereen. Van mij mogen de rijkdommen beter over de wereld worden verdeeld, zodat iedereen hetzelfde geluk kan ervaren.

Lieve God, ik hoop dat U snel een eind maakt aan de coronacrisis. Geef iedereen de wijsheid, de kracht en vooral de bewustwording dat het straks anders moet. Ik begrijp Uw grote plan en het ‘daarom’ nog steeds niet, maar ik stel ook niet de vraag ‘waarom?’. Dat heb ik nooit gedaan. Ik accepteer de loop van mijn leven alsof het mijn eigen keus is. Maar als U echt de kracht bezit, die U door de gelovigen wordt toegedicht, kom dan alstublieft in actie. Veel mensen kunnen Uw hulp nu goed gebruiken. Alvast bedankt namens deze bezorgde aardbewoner. Amen.