De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Huldiging Kamper Trompetter Korps als Nederlands kampioenschap bij stadhuis

Huldiging Kamper Trompetter Korps als Nederlands kampioenschap bij stadhuis
Het winnende Kamper Trompetter Korps
Foto: Cor van der Waal
Redactie: Maarten van Gemert

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – De Nederlands kampioen showkorpsen wordt donderdagavond gehuldigd voor het stadhuis. Op het Burgemeester Berghuisplein zal burgemeester Koelewijn het Kamper Trompetter Korps hulde brengen. Naast het kampioenschap werd het KTK ook uitgeroepen als winnaar van het Open Dutch Showcorps Championship. In die finale stond nog een showkorps uit gemeente Kampen.

Nederlands kampioen
Dè muzikale ambassadeurs van Kampen werden al vier keer eerder Nederlands Kampioen in de hoogste klasse waarin KTK uitkomt. De titel Open Dutch Showcorps Champion werd in het Achillesstadion van Assen aan de erelijst toegevoegd. De muzikale show ’Boundaries’ kreeg zowel in de middag als in de avond de hoogste score van de jury bij het Open Dutch Showcorps Championships.
Na de ”mooie resultaten in het winterseizoen bij de indoorcompetitie” noemt het KTK dat in een persbericht een mooie vervolg: ”Loon na werken voor de jonge ledengroep”. Voor dit resultaat zullen ze donderdagavond om 19:30 uur gehuldigd worden voor het stadhuis. De winnende show kan door de vakantie niet opgevoerd worden maar iedereen blijft welkom om de kampioenen samen met de burgervader te huldigen.

Open Dag
Op het Arie van Oortveld tussen het stadhuis en het zwembad organiseerde KTK afgelopen zaterdag een feestelijke Open Dag. Iedereen kon kennis komen maken met de drie onderdelen die de vereniging kent: Kamper Trompetter Korps, Jeugd KTK en de jongste telg Music Kidz. Na een - vanzelfsprekend – muzikale opening mocht het toegestroomde publiek meedoen in een open repetitie. Burgemeester Koelewijn kwam als beschermheer van het korps langs voordat het KTK zich presenteerde aan de stad.
In de binnenstad presenteerden alle onderdelen zich in de Oudestraat aan het Kamper publiek. De marsparade startte om één uur en op de Plantage werd een serenade gegeven aan Café Eigenwijs, de nieuwe shirtsponsor. Op de terugweg vormden de drie onderdelen onder leiding van een drietal maîtres een mammoetkorps hetgeen een indrukwekkend gezicht opleverde.


Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden tijdens het ODSC in Assen (foto: Cor van der Waal)

Finalist IJsselmuiden
In de finale van het Open Dutch Showcorps Champion stonden zes showkorpsen uit heel Nederland. Het Kamper Trompetter Korps won met 1033 punten waar Showband Marum de tweede plaats veroverde met 952 punten. Op de vierde plaats eindigde met 889 punten een tweede korps uit gemeente Kampen.
Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden eindigde weliswaar in de middenmoot maar lang niet onverdienstelijk. Ze deden mee in de Startklasse waar het KTK meedeed in de Championklasse. Show- en Drumfanfare Oranje stond uiteindelijk tussen de zes finalisten.
Maar er kan er maar één de eerste zijn. Daar zullen donderdagavond bij het stadhuis alle ogen op gericht zijn: het Kamper Trompetter Korps - Nederlands kampioen èn Open Dutch Showcorps Champion.

Aanvang: donderdag 11 juli 2019 19:30