De Brug

Woensdag, 27 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Het Full Color Festival geeft Duizend Duiten weg

Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Net als vorig jaar geeft het Full Color Festival weer duizenden duiten weg. Door de actie was het terrein vorig jaar aan het eind van het evenement al bijna helemaal schoon. Een succes voor het Full Color en een succes voor de verenigingen, want daarmee is er met een berg plastic een berg geld verdiend voor de verenigingen.

De Verenigde Zaken van Kampen geven muntjes uit - genaamd Duiten - die de consument spaart voor de vereniging die hij of zij een warm hart toedraagt. De vereniging kan de duiten inleveren voor een financiële bijdrage.

De organisatie vertelt: "Winkeliers en andere ondernemers geven muntjes uit - genaamd Duiten - die te verzamelen zijn en in te leveren voor uw vereniging. Het Full Color Festival geeft op 17 en 18 juni duizenden duiten weg. De verenigingen kunnen vier keer per jaar de duiten inleveren voor een financiële bijdrage voor de vereniging. Dat kan uiteenlopen van enkele honderden tot duizenden euro's per kwartaal."

Hoe komt u aan die Duiten?
Tijdens het Full Color Festival krijgen bezoekers voor 10 lege drinkbekers, 5 duiten voor de vereniging. "Een aantal verenigingen hebben een ton staan op het full color festival, daar kunt u ze gelijk inleveren. Staat u vereniging er niet tussen, neem de munten dan mee naar huis en lever ze bij je vereniging in. U kunt de lege bekers inleveren bij de Kraam van Verenigde Zaken van Kampen op het Full Color Festival. De kraam kunt u vinden naast de ingang van het veld met de hoofdpodia. Bij het inleveren van de bekers krijgt u duiten, welke u bij de kraam gelijk weer in kunt leveren bij de deelnemende verenigingen met een ton."

Ton aanvragen
Wie voor zijn of haar vereniging een ton wil aanvragen voor de duiten op het festival kan zich aanmelden via nardus@vz-kampen.nl.