<< Ga terug

Hart onder de riem voor zorgvrijwilligers met exclusieve Hanzetas

Hart onder de riem voor zorgvrijwilligers met exclusieve Hanzetas
Adema en Visser reiken de tas uit aan een bewoonster èn vrijwilligster
Foto: Maarten van Gemert


(door Maarten van Gemert)
KAMPEN - De dag na een landelijke staking in de zorgsector kregen de vrijwilligers bij Woonzorgcentrum Margaretha een hart onder de riem gestoken. Op een vrijwilligersbijeenkomst kregen zij een exclusieve boodschappentas uitgereikt. Stichting Verenigde Gasthuizen is verantwoordelijk voor de attentie die ook bij andere Kamper zorginstellingen is uitgedeeld.

Sinds het ontstaan van Woonzorgconcern IJsselheem in 1997, is St. VB. Ver. Gasthuizen Kampen nog slechts deels eigenaar van Margaretha. De stichting is IJsselheem en haar vrijwilligers echter nog steeds tot steun. Voorzitter Jan Visser en secretaris Cor Adema hadden het plan opgevat om een exclusieve boodschappentas voor hen te maken.

Werknemers kregen voor de zomer al een tas en nu zijn de vrijwilligers aan de beurt. Die krijgen er als extraatje een boek bij. De boodschappentas is doordacht gemaakt. Niet onnodig groot en van stevig materiaal.

Op de voor- en achterkant staan fraaie afbeeldingen van Hanzestad Kampen. Bij een volle tas ontvouwen zich de zijkanten waarop de Schepentoren en de Nieuwe Toren staan, die in Myosotis levensgroot zijn geschilderd. Jan Schilder heeft de tas ontworpen die ook bij Tourist Info en Boekhandel Bos verkrijgbaar is. Schilder is tevens verantwoordelijk voor het IJsselfrontdiorama in de hal van het stadhuis en het atrium van Margaretha.

Er waren nog een aantal boeken over uit 2005 over de geschiedenis van Myosotis. Die werden extra toegevoegd aan de tas. Het boek beschrijft een aantal verhalen van ”vergeet-mij-nieten”. Daar is nu een verhaal bijgekomen. De vrijwilligers worden niet vergeten blijkens de attentie van de boodschappentas in Hanzestaduitvoering.

bron: Kamper NieuwsOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo