De Brug

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gratis ondernemerstraining voor jongeren

Gratis ondernemerstraining voor jongeren
Redactie: Fred Sollie

REGIO - Jongeren tussen de 15 en 23 jaar uit Zwolle en omgeving mogen deze zomer deelnemen aan het gratis ondernemersproject 'ZomerOndernemer'. Zij kunnen daarmee ervaren of het ondernemerschap iets voor ze is.

ZomerOndernemer begint op 6 juli 2020 in Zwolle met een driedaagse training. In de weken die volgen zijn de deelnemers tijdens terugkomdagen te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de jongeren aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit na zes weken af met een feestelijke ondernemersmarkt.

Bedrijfsidee en motivatie

Een goed bedrijfsidee en een flinke dosis motivatie vormen de belangrijkste voorwaarden voor deelname. De jongeren zitten nergens aan vast en inschrijven bij de KvK is tijdens deelname aan ZomerOndernemer niet verplicht.

Aanmelden

Dankzij de steun van landelijke en regionale sponsoren is deelname aan ZomerOndernemer kosteloos. Er is ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In regio Zwolle (IJsseldelta) is plek voor maximaal 25 deelnemers.