<< Ga terug

Gemeente wil financiële compensatie voor ondeugdelijke parkeergarage

Gemeente wil financiële compensatie voor ondeugdelijke parkeergarage
Foto: Foto Tennekes

KAMPEN - De gemeente laat momenteel een onderzoek uitvoeren naar de oorzaak van de lekkage in de parkeergarage in de Buitenhaven. Allereerst om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen, maar ook om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de zoveelste tegenslag in het project. Als dat duidelijk is, wil de gemeente de extra gemaakte kosten op de verantwoordelijke verhalen.

Donderdag gaan de Kamper Ui(t)dagen van start. De gemeente hoopt grote hoeveelheden toeristen te mogen verwelkomen, maar die moeten hun auto wel ergens kwijt. Juist voor dit soort evenementen was de parkeergarage ideaal geweest, maar helaas, hij lekt en het leewater beschadigt geparkeerde auto's. Nu moet de gemeente allerijl nieuwe parkeerplekken realiseren. Dit gebeurt aan de Oostzeestraat en aan de Berklaan.

Goudstikker – de Vries BV verricht onderzoek naar de oorzaak van de scheurvorming en de lekkage. De gemeente heeft het bedrijf ook gevraagd om op korte termijn een oplossing voor deze problematiek aan te dragen en daarbij zo mogelijk een tijdelijke oplossing te beschrijven die op korte termijnkan worden gerealiseerd. "Er is ons veel aan gelegen de afsluiting van het benedendek van de parkeergarage op korte termijn te beëindigen. Wij verwachten binnen twee weken de rapportage. Om de scheurvorming in het bovendek nauwkeurig in beeld te brengen is opdracht gegeven aan Hanselman Groep om een nulmeting te verrichten. Het bovendek hoeft hiervoor niet autovrij te zijn."

De gemeente maakt momenteel extra kosten doordat zij nieuwe parkeerplekken moet realiseren en daarnaast kost het onderzoek geld. Bovendien zijn er kosten gemaakt om beschadigde auto's te laten repareren. De gemeente is van plan de kosten op de hiervoor verantwoordelijke partij te verhalen. Of dat uitvoerder Hegeman is, kan zij op dit moment nog niet zeggen. Het kan ook zijn dat er in een ander stadium fouten gemaakt zijn.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo