<< Ga terug

Gekke professoren zetten obs Wonderwijs op zijn kop!

Gekke professoren zetten obs Wonderwijs op zijn kop!

Als afsluiting van de schoolbrede projectweken ‘Wetenschap en techniek’ kwam Mad Science op 14 maart een spannende wetenschap- en techniekdag voor alle kinderen op obs Wonderwijs verzorgen.

De gekke professoren van Mad Science kwamen obs Wonderwijs op zijn kop zetten! Overal waar je keek gingen leerlingen aan de slag met wetenschap en techniek. De dag werd afgetrapt met een spectaculaire science show waarin de gehele school werd getrakteerd op het leukste van bèta. Vervolgens ging elke klas zich verdiepen en aan de slag met een leerzame workshop. Hierbij werden leerlingen op een actieve en onderzoekende manier uitgedaagd om te leren over een bepaald thema. In de middag stonden de funstations centraal. Dit betekent op een razend tempo experimenteren! Bij elk station maakten of beleefden de leerlingen een nieuwe, leuke en educatieve activiteit. En alsof dat nog niet genoeg was, hadden zij ook nog eens te maken met talloze prettig gestoorde Mad Scientists die het geheel nóg gekker, spannender en spectaculairder maakten!

Naschoolse cursussen
Na deze dag konden kinderen van groep 3 t/m 8 zich inschrijven voor een naschoolse wetenschap- en techniekcursus die op obs Wonderwijs zal worden gegeven. Hierbij gaan de kinderen zelf als wetenschappers aan de slag. Elke les heeft een ander thema waarin de leerlingen door middel van verschillende proefjes en experimenten uitgedaagd worden en op een onderzoekende en ontwerpende wijze de basisbeginselen van wetenschap en techniek leren. De lessen liggen dicht bij de belevingswereld van de kinderen en stimuleren een onderzoekende en ontdekkende houding.

Belangrijke skills
obs Wonderwijs is niet voor niets een school waar onderzoekend leren een belangrijke rol in het dagelijkse lesprogramma inneemt. Tijdens de buitenschoolse technieklessen leren de kinderen alles over het laboratorium, moleculen en chemische reacties. Daarnaast gaan ze op ontdekkingstocht door de ruimte en lanceren zelfs een raket. Kinderen krijgen op deze manier een positieve kijk op wetenschap en techniek en beseffen beter hoe het de wereld om hen heen beïnvloedt. “Observeren, analyseren en concluderen zijn immers belangrijke skills voor nu en de toekomst”, aldus locatiedirecteur Maarten van den Oetelaar.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo