De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gearresteerde jongen Ligthartstraat bleek in bezit van balletjespistool

Gearresteerde jongen Ligthartstraat bleek in bezit van balletjespistool
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Grote onrust donderdagmiddag onder scholieren van de school aan de Jan Ligthartstraat. Vanuit hun klaslokalen zagen zij dat een 16-jarige jongen gearresteerd werd door een grote politiemacht. Geknield en geboeid zat de jongen enige tijd op de grond. Al snel gingen geruchten over een vuurwapen rond. Achteraf bleek de jongen in bezit van een balletjespistool.

Donderdag wilde de politie nog niets kwijt over het incident. Het leidde tot wilde speculaties op verschillende sociale media, waar ook foto’s van het incident rondgingen. Maandagochtend meldde een politiewoordvoerder dat de jongen slechts in het bezit geweest was van een balletjespistool. De jongen, die overigens niet op de school zat, had het wapen aan een vriend laten zien en een verontruste getuige had dit gemeld.

De politie wil er op wijzen dat het gevaarlijk kan zijn om met een nepwapen op straat rond te lopen. Als zij een melding krijgt van een mogelijk vuurwapen, neemt zij alle voorzorgsmaatregelen. Agenten trekken kogelvrije vesten aan en komen soms met getrokken wapens ter plaatse. Zo kan het gebeuren dat je zelf met een nep-vuurwapen staat, maar dat je wel een echt wapen op je gericht krijgt. “Wij kunnen van afstand namelijk niet zien of een wapen nep is.”