<< Ga terug

Foto-expositie Kampen in Beeld

Foto-expositie Kampen in Beeld

KAMPEN – Stadarchief Kampen heeft de fotograaf van de website www.kampeninbeeld.eu gevraagd om historische plekken in Kampen opnieuw te fotograferen. Tot en met Open Monumentendag op 14 september zijn deze foto’s te bekijken in de expositieruimte van de Stadskazerne.

“Op deze manier zie je wat er niet meer, maar ook wat er wèl bewaard is gebleven in de stad. De foto van de Koornmarkt van toen en nu is zo’n voorbeeld”, vertelt Annelies Rijkhoff van het Stadsarchief Kampen.

“We wilden een zomerexpositie maken die interessant is voor inwoners van Kampen, en die tegelijkertijd ook de toeristische bezoeker aanspreekt. En waar kun je dat beter mee doen dan met foto’s van toen en nu van onze prachtige stad”, vertelt Hester Timmerman. “Als Stadsarchief willen we graag samenwerken met andere partners. Met deze expositie is dat zeker gelukt. Stadsarcheoloog Alexander Jager laat in vitrines archeologische vondsten zien die passen bij de historische foto’s en locaties. En samen met Annemiek Jonker maakten we een stadswandeling in de Kamper Stadsgids app. In deze wandeling loop je aan de hand van oude foto’s langs locaties in de binnenstad waar Annemiek Jonker weer haar Kamper Schatten uit het Kamper depot in de winkeletalages laat zien. Ook van verzamelaar Ernst Hupkes zijn een aantal mooie detailfoto’s van Kampen te zien.”

Fotopuzzel

Bij de expositie staan ook twee grote puzzels van negen blokken. Met aan één van de zijden historische foto’s uit de collectie van het archief. Aan een andere zijde een grote historische foto, en een zijde met een foto anno nu. Puzzel de foto compleet, of mix oud met nieuw. “Hoe leuk is het om een nieuwe en een oude foto door elkaar heen te puzzelen. We zijn benieuwd hoe de bezoekers er mee aan de slag gaan!”, zegt Mariëlle Bos.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo