De Brug

Vrijdag, 5 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Financiële Mantelzorgwaardering en Dag van de Mantelzorg 2019

Financiële Mantelzorgwaardering en Dag van de Mantelzorg 2019
Advertorial

Het is bijna zover! Van 1 tot en met 31 oktober kan de Financiële Mantelzorgwaardering weer worden aangevraagd bij het Steunpunt Mantelzorg én kunnen mantelzorgers zich daar aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg.

Mantelzorgers zorgen (vaak) langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend, kennis of buur. De gemeente Kampen waardeert mantelzorgers jaarlijks voor hun inzet via de mantelzorgwaardering. In juni ontvingen mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg alvast een fleurige attentie.

Financiële mantelzorgwaardering

De hele maand oktober kan de financiële mantelzorgwaardering, een bedrag van 100 euro, worden aangevraagd bij de gemeente Kampen via het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Kampen. Belangrijk is dat mensen weten dat ze dit bedrag niet vanzelf krijgen; het is, om verschillende redenen, elk jaar opnieuw nodig een aanvraag in te dienen om hiervoor in aanmerking te komen. Ook moet de persoon voor wie de mantelzorger zorgt in de gemeente Kampen wonen.

Dag van de Mantelzorg – Zaterdag 9 November
Op zaterdag 9 november worden voor mantelzorgers, in samenwerking met Quintus, allerlei leuke activiteiten en workshops georganiseerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Er is tevens veel ruimte voor “ontmoeting” met andere mantelzorgers. Voor de meeste activiteiten moeten mantelzorgers zich aanmelden. Dit kan eveneens in oktober.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers van 6 tot 18 jaar, die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, ontvangen in november een leuke attentie. Zij hoeven deze niet aan te vragen! Daarnaast zijn er voor hen op zaterdag 9 november “vet coole”, creatieve en actieve workshops die ze met samen met andere (jonge) mantelzorgers kunnen doen. Er is zelfs een workshop die superleuk is om samen met ouder(s) te doen.

Meer informatie

Op de website van Welzijn Kampen www.welzijnkampen.nl vindt u meer informatie over de Financiële Mantelzorgwaardering en de Dag van de Mantelzorg. Via deze website kan met ingang van oktober ook de mantelzorgwaardering worden aangevraagd en worden ingeschreven voor de Dag van de Mantelzorg.

Via dezelfde website of via 038-4691500 kunnen (jonge) mantelzorgers zich gratis inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg. Ondersteuning, advies, cursussen, informatieavonden en ander aanbod zijn eveneens gratis.

U bent geen mantelzorger. Wat kunt ú doen?

Veel mantelzorgers staan er niet bij stil dat ze mantelzorger zijn. Kent u mantelzorgers? Breng dit bericht eens bij ze onder de aandacht, durf met ze in gesprek te gaan, bied uw hulp aan, vraag wat u kunt doen. Alle beetjes helpen. Vergeet ook vooral de jonge mantelzorgers niet, zodat ze boven alles gewoon kind kunnen zijn!