<< Ga terug

Fietser beste af in Overijssel

Fietser beste af in Overijssel
Foto: Ingeborg Lukkien

REGIO - De provincie Overijssel heeft de maximale score behaald in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland. Deze beoordeelt de fietsroutenetwerken op kwaliteit en consumentenwaardering. Nadat Overijssel twee jaar geleden nog vier sterren behaalde, is op 16 mei tijdens de presentatie van het landelijk onderzoek het certificaat met vijf sterren uitgereikt.

In Overijssel zijn drie routebureaus betrokken bij aanleg, beheer en onderhoud van routenetwerken: Routenetwerken Twente, Recreatiegemeenschap Salland en MarketingOost Routenetwerken. Met medewerking van provincie Overijssel hebben zij de afgelopen twee jaar gezamenlijk een extra impuls gegeven aan het fietsnetwerk: honderden kilometers aan nieuwe bewegwijzerde routes, rustpunten, themaroutes en recent is het online routeplatform gelanceerd, waarmee de fietser eenvoudig zijn eigen route kan uitstippelen.

Kroon
Gedeputeerde Eddy van Hijum ziet de uitkomst van het onderzoek als kroon op het werk van de routebureaus: "Ik ben zeer verheugd over de toekenning van het vijfsterren predicaat aan Overijssel. Al jaren werken wij samen met onze routebureaus en het Fietsplatform aan een aantrekkelijk en gevarieerd fietsroutenetwerk. De prachtige en afwisselende omgeving gecombineerd met de optimale kwaliteit van de fietsroutes wordt door bezoekers en inwoners hoog gewaardeerd. En het netwerk biedt onze ondernemers prima mogelijkheden om hen een onvergetelijke fietsbeleving te bieden. Het predicaat is een stimulans om ons te blijven inspannen om bezoekers en bewoners volop van het Overijsselse landschap te laten genieten.’’

Bakermat
Naast Overijssel behaalden nog vier provincies de score van vijf sterren. Toch is er volgens Van Hijum een wezenlijk verschil: “Overijssel kan als enige beweren dat het de bakermat is van de fiets en het sportief fietsen in Nederland. De eerste wielerfabriek, ‘Burgers’, werd in 1869 in Deventer opgericht en in diezelfde Hanzestad in 1871 de eerste wielerclub, ‘Immer Weiter’. Fietsen zit in ons bloed en dat maakt dat we ons als provincie samen met partners inzetten om de fiets nog meer centraal te stellen. Of het nu gaat om mobiliteit, gezondheid, sport, vrije tijd en innovatie: de fiets staat 365 dagen per jaar centraal in Overijssel.”Reactie Tweeduizendzeventien

Volgende keer even geen 5 sterren, want de onbuigzame organisator van de Hanzedagen houdt een evenement op meerdere doorgaande, verrassend populaire fietsroutes. Ook langere routes, waar mensen speciaal voor de zomer maandenlang voor trainen en geen marge hebben in hun tijdsschema om ergens langdurig en onverwacht te moeten gaan wandelen. 'Nee' verkopen aan fietstoeristen, gecombineerd met de onwetendheid dat de Stadsbrug een knooppunt van toeristische routes is. Aan oudere fietstoeristen zal ruim vooraf ook niet zijn verteld dat Kampen in juni een geschikte etappeplaats is, tijdens hun meerdaagse rondje IJsselmeer langs oude Zuiderzeeplaatsen. Stel je voor zeg, dan zouden er meer toeristen naar de Hanzedagen komen. Prettig dat de organisatie er alles aan doet om die mensen niet te plezieren.

vrijdag 19 mei 2017 14:24Ontworpen door BCO Reclameburo