<< Ga terug

Festival vol muziek en activiteiten op Tweede Paasdag om kennis te maken met het Reevediep

Festival vol muziek en activiteiten op Tweede Paasdag om kennis te maken met het Reevediep
Foto: Maarten van Gemert
Foto: De Nieuwendijkbrug bij de opening in juni 2017.

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Het nieuwste natuurgebied van Kampen is het Reevediep. Rondom de hoogwatergeul is er nieuwe natuur aangelegd met mogelijkheden voor recreatie. Aanstaande maandag 22 april wordt er een groot festival georganiseerd rond, aan en op het water van het Reevediep. Tussen 10u en 16u is iedereen van harte uitgenodigd om het gebied te ontdekken en te beleven.

Vervoer
Op één april is het gebied officieel open gesteld voor publiek. Menige natuurliefhebber heeft het terrein al verkend per fiets of te voet. In totaal beslaan de routes in het Reevediep ongeveer 11km aan fiets- en 9km aan wandelpaden. Aanstaande maandag wordt iedereen nadrukkelijk aangeraden om met de fiets naar het festival te komen. Dan kan men meteen alles zien en worden verkeers- en parkeerdruk voorkomen.

Bij de nieuwe recreatieschutsluis (gedoopt tot Scheeresluis) in de Kamperstraatweg zijn fietsen te huur voor €5. Vanaf die plaats rijden er pendelbussen voor minder validen naar het ook voor hen toegankelijke festivalterrein. De pendelbussen rijden ook voor hen die toch met de auto (moeten) komen want parkeren is alleen buiten het Reevediepgebied mogelijk. Andere pendelbussen rijden vanaf station Kampen Zuid naar het festivalterrein en naar de Scheeresluis. Vanaf station Kampen is er geen busvervoer omdat tussen Kampen en Zwolle tijdens Pasen geen treinerkeer mogelijk is

Festival
Maandag is iedereen welkom bij het Reevediep Festival van tien uur ‘s morgens tot vier uur ‘s middags. De activiteiten en informatiekraampjes zijn op twee plaatsen geconcenteerd. Het festivalterrein ligt aan de gewoonlijk afgesloten weg vanaf de Nieuwendijkbrug. Bedoeld om in de toekomst naar het geplande Reevedorp te leiden, voert die nu naar het festival. De andere locatie ligt bij de Scheeresluis met een springkussen, een foodtruck, een paviljoen voor de dorstige mens en een informatiestand van Provincie Overijssel.

Op het festivalterrein staat zal een springkussen staan alsmede een klimwand, een hindernisbaan, een schminktent, skelters en waterfietsen. Ook hier staat volop catering. Historische vereniging Jan van Arkel presenteert zich evenals Kampen Marketing en het campagneteam voor het Reevedorp. De bijenvereniging heeft tal van activiteiten in de planning. Waterschap, gemeente, provincie en Staatsbosbeheer staan rondom het festivalterrein met informatiekraampjes. Op het hoofdpodium komen tal van optredens. Het muziekprogramma staat onderaan vermeld.

Scheepvaart
Voor voorstanders van een doorvaart van het Reevediep hebben Rijkswaterstaat en Provincie Overijssel het feestelijke karakter te meer vergroot. Vanaf afgelopen donderdag is de vaarroute door het Reevediep geheel doorvaarbaar. In weerwil van het feit dat er nog een beroepsprocedure loopt bij de Raad van State over de laatste 150m naar het Drontermeer hebben de instanties de vaarbelemmering opgeheven. De provincie stelt dat, tot de uitspraak van de hoogste rechter, het huidige bestemmingsplan geldt en dat keurt de doorvaart goed.
De beschermde roerdomp en grote karekiet zouden niet verstoord worden door de voorziening van drie extra rieteilandjes. De ballenlijn, die de doorvaart verhinderde, is verwijderd. Sowieso zal op Tweede Paasdag de rust in het gebied (tijdelijk) verstoord worden. Door het grootse Reevediep Festivall. Komt dat zien!

Klik hier voor een video van de laatste voorbereidingen.

Programma hoofdpodium
10u00–10u45 - Zeemanskoor De Ketelbinken
10u45–11u30 - Torenkoor
11u30–12u00 - Bekendmaking namen kunstwerken door Bert Boerman 12u30–13u30 - Talent groep RK DOS
13u30–13u45 - Voetbalkunstenaar Josh freestyle
14u00–16u00 - Midnight Madness

Programma Kinderterrein

10u00–13u00 - Vuur en Vlam (3 x 15min) 11u00–16u00 - Clown Knappie (3 x 30min)Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo