De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Drie concerten op koororgel Bovenkerk

Drie concerten op koororgel Bovenkerk
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN - Het koororgel in de Bovenkerk wordt regelmatig gebruikt tijdens orgelconcerten maar om de focus eens geheel op dit bijzondere instrument te vestigen worden er in juni drie concerten op gegeven.

Vrijdag 5 juni speelt Gerben Budding, de organist van de St. Jan in Gouda, een programma met louter werken van J.S.Bach.Vrijdag 19 juni is het de beurt aan Laurens de Man, organist van Janskerk in Utrecht, en vrijdag 26 juni sluit Jochem Schuurman (Martinikerk Franeker) de serie af.

Omdat er maar 30 bezoekers per concert aanwezig mogen zijn, speelt iedere organist het programma twee keer. Het eerste concert begint om 19.00 uur en het tweede om 20.30 uur.

Op voorschrift van het RIVM moeten bezoekers een onderlinge afstand van 1,5 meter houden (behalve gezinsleden).Er kan in de Bovenkerk goed geventileerd worden. De ramen rondom hebben daarvoor een mogelijkheid die tijdens de concerten volop wordt benut.

De kerk is een kwartier voor aanvang van het concert geopend. De entree is aan de kant van de Oudestraat. Via de Venestraat uitgang kan men na afloop van het concert de kerk weer verlaten. Tickets voor deze concerten kunnen worden aangeschaft en geprint via https://kampenboyschoir.nl/nl/agenda.html. Er is geen ticketverkoop aan de kerk.

Aanvang: vrijdag 5 juni 2020 19:00