De Brug

Woensdag, 15 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Dorpskerk IJsselmuiden ook doordeweeks open

Dorpskerk IJsselmuiden ook doordeweeks open
Foto: dorpskerk.com
Redactie: Fred Sollie

IJSSELMUIDEN - Met ingang van 2 juli is de Dorpskerk in IJsselmuiden drie dagen per week geopend voor bezoek: op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.

“De coronacrisis heeft bij veel mensen sluimerende zingevingsvragen wakker geroepen”, zegt dominee Martin van Dam. “Daarom openen we ook doordeweeks de deuren, om tegemoet te komen aan de behoefte aan rust en bezinning. De Dorpskerk is een plek waar al eeuwenlang wordt gebeden en nagedacht over de vragen het leven.”

Desgewenst zijn er vrijwilligers beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. Van Dam: “Dat kan gaan over vragen als: ‘Wat is de waarde van je leven, als een virus je in korte tijd dodelijk kan treffen?’, maar ook alledaagse zaken, de eenzaamheid, de zorg om rond te komen, etcetera.” 

De openstelling biedt ook de leden van kerk gelegenheid het gebouw weer eens te bezoeken. Sinds de uitbraak van het coronavirus, half maart, zijn er online-kerkdiensten gehouden. Sinds kort zijn de maatregelen versoepeld, maar nog altijd kan maar een beperkt  deel van de kerkgemeenschap de diensten bijwonen.