<< Ga terug

De Kleine Komedie brengt komische voorstelling

De Kleine Komedie brengt komische voorstelling

KAMPEN – Toneelgroep De Kleine Komedie brengt zaterdagavond 28 september in de Stadsgehoorzaal de komische voorstelling ‘De familie Bale en het Plooirok mysterie’.

Huub Bale en Kitty Kuipers zijn een jong getrouwd stel. Ze hebben een ‘huishouden van Jan Steen’. De oma van Huub, (Petra Bale) woont bij hen in en is helemaal gek van salsa en zumba muziek. De eveneens inwonende zus van Kitty (Diane Kuipers), sleept ieder dier wat maar zielig is of aandacht nodig heeft, mee naar huis. Diane heeft al heel wat inheemse diersoorten meegenomen naar huize Bale en ook deze keer verrast zij iedereen in huis met een nieuw ‘inheemse’ diersoort welke iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Om de chaos compleet te maken komt de moeder (Eugenie) van Kitty en Diane, een weekendje logeren en neemt ze haar nieuwe vriend (Koos) mee om hem te laten kennismaken met haar familie. Het wordt een bijzondere kennismaking, want (oom) Koos heeft ‘rare’ neigingen. Dan pleegt de inheemse diersoort een misdrijf binnen de familie en zet daarmee het hele huis op stelten. Er moeten zelfs 2 inspecteurs van politie aan te pas komen om de chaos te ontwarren. Wat hier niet in helpt is dat dit hun eerste ‘zaakje’ is. De enige die helemaal zichzelf blijft is de immer onverstoorbare Tante Truus, de zus van Eugenie. Zij laat haar varkensfokkerij een weekend in de steek. Met haar ‘boerenverstand’ , haar kennis van planten en kruiden en haar voorliefde voor ‘boerenpummelrock’, geeft zij haar eigen kijk op de gang van zaken binnen de familie en zij neemt daarbij geen blad voor de mond. Hoe houden Huub en Kitty zich staande in deze crisissituatie? Of gaan zij er aan onderdoor?

De voorstelling wordt geregisseerd door Boukje Toutenhoofd. Kaartjes à 10 euro zijn vanaf maandag 16 september verkrijgbaar aan de kassa van de Stadsgehoorzaal.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo