De Brug

Donderdag, 24 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

DE HORECA -HET ZWARTE SCHAAP-

DE HORECA  -HET ZWARTE SCHAAP-
Ingezonden door: S

De Horecaondernemers krijgen landelijk extra coronamaatregelen voorgeschoteld, op deze manier wordt de indruk gewekt zij de schuldigen zijn voor toename van de verspreiding van het virus. De maatregelen voor de horecaondernemers zijn voor hen niet te handhaven (controleren). Eén van die regel is: Gasten in de horeca en bij evenementen moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Tenzij ze uit 1 huishouden komen. Handhaven of controleren als ze uit 1 huishouden komen is voor de ondernemer niet te doen. Bijvoorbeeld de extra maatregel die nu in gaat per 10 augustus reservering verplicht (van te voren of aan de deur), gezondheidscheck zonder registratie van antwoorden , vaste zitplaats en verplicht te vragen naar naam en contactgegevens van de gasten. Dit is een zinloze maatregel. Bij een terras gaan de gasten zitten waar een plek vrij is, van het zogenaamde ‘placering’ zal in de praktijk niet voorkomen en iedereen zegt natuurlijk niet, dat ze milde klachten hebben en de registratie van naam en contactgegevens tbv contactonderzoek staat de gast (hoeft geen naam en gegevens af te geven) en de ondernemer niet om te springen, bij een gast(en) met een positieve coronatest heeft de ondernemer kans van sluiting van zijn zaak. Maatregelen moeten er zijn, extra landelijke maatregelen voor de horeca heeft geen zin en zeker niet alleen voor de horeca.

Elke burgermeester en de veiligheidsregio’s moeten per gemeente kijken, waar en welke extra maatregelen er moeten komen.

Mensen komen nu terug van de vakantie ook van de oranje gebieden, met dit mooie weer zijn de terrassen op de Plantage een gebied om gezellig na te praten over de vakantie. Dus mensen wees verstandig, probeer de 1,5 meter afstand te houden. En laat je testen bij milde klachten.

Dus eigenlijk zeg je "Houd je aan de kansloze regels want ik wil wel graag je geld". Als er iemand niet zielig is, is het de horeca. Uiteindelijk betaalt de consument toch de rekening (duurder eten en drinken) met prijzen die nooit meer omlaag gaan. Simpelweg omdat de consument toch wel komt, dan zou je gek zijn om te verlagen. Tevens moet ik denken aan de mensen die het hardst schreeuwen om de maatregelen maar ondertussen wel naar het buitenland op vakantie gaan, hoe hypocriet is dat!
Bert | zondag 9 augustus 2020 10:33