De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Column Ondernemen in Kampen: Vakantie!

Column Ondernemen in Kampen: Vakantie!
Foto: Foto: Tennekes.
Ingezonden door: Zakelijke redactie

De afgelopen weken ben ik even ‘uit de lucht geweest’. Zoals zo veel Nederlanders heb ik een paar weken vakantie gehad. Die kent voor mij een aantal vaste ingrediënten:

Gezin
Gedurende het jaar probeer ik genoeg tijd vrij te maken voor mijn vrouw en jongens van drie en één jaar. Ik moet echter eerlijk bekennen dat het vinden van een juiste werk-privébalans een continue uitdaging is. Dat zal velen bekend voorkomen. De vakantieperiode is dan ideaal om veel tijd samen door te brengen. Ook omdat je niet hoeft na te denken over de vergadering van die avond. Je kunt écht met elkaar zijn.

Zon
In de zomer wil ik zon. Dit jaar was die volop aanwezig in Nederland, maar wij hebben tweeënhalve week in Toscane gezeten. We hebben erg genoten van de Italiaanse keuken, de zee, het zwembad op de camping en de pittoreske dorpjes en stadjes. Dé ontdekking was voor mij Ovrieto met zijn schitterende duomo. Daarbij vraag ik mij weleens af hoe die stadjes er in de winter uit zien. Het lijkt er namelijk op dat grote delen van dit gebied volledig op het zomertoerisme draaien. In het verleden genoten mijn vrouw en ik ook altijd met een glaasje wijn en een kaasje van de lange Toscaanse avonden. Dit keer hebben we erg genoten van de lange Italiaanse ochtenden: onze jongste zoon begon de dag regelmatig om half 6, dus dan heb je nog wat aan je dag…

Lezen
Voordat ik op vakantie ga verzamel ik altijd een stapel boeken die ik zou willen lezen. En dat zijn er altijd teveel. Ik wil echter iets te kiezen hebben. Toen we nog met z’n tweeën waren las ik iedere twee dagen een boek uit. Nu ligt het tempo aanmerkelijk lager. Voor de geïnteresseerden, dit jaar heb ik genoten van Tommy Wieringa’s treurige, maar knappe roman ‘De heilige Rita’, ‘Raak de wonden aan’ van de Tsjechische priester Tomas Halik en - ideaal als je ’s avonds in slaap wil vallen - een deel uit de Ann Lindellserie van Kjell Eriksson. Overigens las ik dé belofte van 2019 al op weg naar de Internationale Hanzedagen in Pskov, eind juni: ‘De zwarte koning’ van mijn Vlaamse vriend Michael Kestemont. Een heerlijke thriller in de stijl van Dan Brown over een verdwenen kunstwerk, politiek, het Belgische koningshuis en de Tweede Wereldoorlog. Echt een aanrader!

Offline
Op vakantie ga altijd zoveel mogelijk offline, ook wat betreft social media. Dan is er zo weinig mogelijk dat mij kan afleiden van de zaken die dan belangrijk zijn. Uiteraard was er in mijn vakantie een zekere parkeergarage die ervoor zorgde dat ik een aantal keren contact had met mijn vervanger, Irma van der Sloot en enkele adviseurs. Ook heb ik in alle rust weleens nagedacht over de economische agenda van komend jaar. Soms ontstaan in zo’n ontspannen omgeving de beste ideeën. Inmiddels is het jaar voor mij weer begonnen en ik zie er naar uit om ook weer samen met u te werken aan een sterk economische klimaat in Kampen.

Geert Meijering
Wethouder Economische Zaken
(CDA)
g.meijering@kampen.nl