De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Choral Evensong in Bovenkerk

Choral Evensong in Bovenkerk
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN – Het Kampen Boys Choir zingt zaterdag 19 oktober in de Bovenkerk weer een Choral Evensong.

Het koor heeft met deze Evensongs een grote reputatie opgebouwd en trekt hiermee bezoekers uit het hele land.  Onlangs zong het Kampen Boys Choir vier Choral Evensongs in Westminster Abbey en één in de kathedraal van Canterbury. De leiding van beide kathedralen sprak bijzonder lovend over het hoge niveau van het Kampen Boys Choir.

Op 19 oktober in Kampen worden de Preces en Responses in een zetting van Peter Nardone gezongen. De psalm voor deze dag is Psalm 48. Het Magnificat en Nunc is van Tertius Noble en als Anthem zingt het koor het Blessed be the God and Father van Samuel Wesley met een solo voor jongenssopraan.

Zoals gebruikelijk krijgen de aanwezigen de gelegenheid een aantal Hymns mee te zingen met koor en orgel als ondersteuning. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door Sander van den Houten. Het Kampen Boys Choir staat onder leiding van de vaste dirigent van het Kampen Boys Choir, Rintje te Wies.

De Choral Evensong begint om 16.30 uur en duurt een klein uur. Ter dekking van de kosten is er een collecte bij de uitgang

Aanvang: zaterdag 19 oktober 2019 16:30