De Brug

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Centrale covid-afdeling bij IJsselheem

Centrale covid-afdeling bij IJsselheem
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN – Voor heel IJsselheem is op de locatie Myosotis in Kampen een centrale covid-afdeling ingericht waar bewezen besmette cliënten, die niet geïsoleerd verpleegd kunnen worden, tijdelijk worden opgenomen.

"Net als anders zal daar 24 uur per dag verzorgend en verplegend personeel aanwezig zijn in een huiselijke sfeer om de overgang zo klein mogelijk te laten zijn. Voor de covid-afdeling geldt dat IJsselheem samen met familie kijkt naar opties voor bezoek. “Het inrichten van deze unit is een voorzorgsmaatregel; zo zijn we voorbereid als dit nodig blijkt”, aldus IJsselheem.

“Een eventuele nieuwe coronabesmetting willen we zo snel en goed mogelijk indammen en tegelijkertijd willen we de beperkingen voor bezoek zo klein mogelijk houden. Een cliënt, die bewezen besmet is, zal in isolatie worden verzorgd op het appartement. Het uitgangspunt is dat bezoek mogelijk blijft, indien nodig met inachtneming van aanvullende beschermingsmaatregelen. Cliënten en contactpersonen worden hier afhankelijk van de situatie duidelijk over geïnformeerd door het uitbraakteam van de betreffende locatie”.