<< Ga terug

Celstraf voor inspuiten met insuline

Celstraf voor inspuiten met insuline

ZWOLLE (JPZ) - Het was geen poging tot moord, maar wel een poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tot die conclusie komt de rechtbank in de zaak van de 48-jarige W.T. uit IJsselmuiden, die haar slapende man inspoot met insuline. De vrouw is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Het stel verkeerde al langer in een huwelijkscrisis. De vrouw heeft verklaard dat ze het zat was dat haar man altijd maar aan het ‘appen’ was met zijn vriendin. Van haar werk in de gezondheidszorg nam ze spuiten met insuline weg en diende haar man insuline toe, ‘om hem rustig’ te krijgen. Pas na 29 uur belde ze 112, omdat haar man buiten bewustzijn was. Ze verzuimde te vertellen dat ze insuline had toegediend.

Voor de rechtbank was het de vraag of het om een potentieel dodelijke injectie ging. Dat is niet komen vast te staan, dus vandaar is het niet geduid als poging tot moord. Maar wel als een poging tot toebrengen van zwaar letsel, met voorbedachten rade. De vrouw heeft het immers gepland: heeft de spuiten gepikt, ze verborgen in huis en ze ten slotte gebruikt. Ze heeft tijd gehad om zich te bezinnen.

De IJsselmuidense moet het slachtoffer ruim 6000 euro schadevergoeding betalen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo