<< Ga terug

cDA paait alle kiezers

cDA paait alle kiezers
Foto: Mister M.

Als heuse volkspartij laat het cDA zien hoe je iedereen behaagt. En in theorie de grootste partij wordt. Door zogenaamd op te komen voor iedereen, of de behoeftigen, maar met het eigenbelang voorop. Zorginitiatieven in Kampen zijn er ook groot door geworden. De zondagsdiscussie was een onderwerp bij uitstek voor het cDA om te laten zien hoe geen keuzes te maken.

Het is een vaak dagelijks dilemma. Hoe zorg ik goed voor de ander terwijl ik er zelf niet slechter van word? Of met omgekeerde prioriteit: Hoe zorg ik goed voor mezelf terwijl de ander er niet slechter van word? Een ander laten profiteren ten nadele van onszelf is vier Kamper bruggen te ver. Altruïsme zit ons niet in het bloed. Eigenbelang wel. De nobele kunst is om dat te overstijgen. Dat valt niet mee, zoals we regelmatig zien in het bedrijfsleven, in de politiek en zelfs in de zorgsector. Van het zorgzame karakter van Kampen en Nederland weet menigeen te profiteren.


In Kampen schieten de zorginitiatieven als paddestoelen uit de grond met als klapper een zorgboerderij aan de Zwartendijk. Na een zorgvuldige opbouw met kleinere initiatieven voor de minder bedeelde medemens, is het gelukt om lokale en provinciale overheid mee te trekken in een plan voor de oververhitte medemens. Het stof en zand van de leegstaande boerderij wordt iedereen in de ogen gestrooid. Provincie en gemeente kunnen er ook goede sier mee maken dus werken graag mee - met het geld dat de machteloos toekijkende burgerij ophoest.

Soms zou je denken dat D66 en GroenLinks goed bezig zijn met het slopen van de christelijke normen en waarden waarop onze (zorgzame) samenleving is gebaseerd. Het christendom kan je als een rad voor ogen gedraaid worden. Kerkschandalen (niets is een mens vreemd) voeden dit wantrouwen. Het cDA doet hieraan niet mee. Met het kiezen voor winkels open op zondag zorgt ze ervoor dat haar geen verwijten kunnen worden gemaakt over misbruik van hun geloof.

Sterker nog, met het minimaliseren van de C wil het cDA er voor alle mensen zijn! Het leven en de politiek zijn al zwaar genoeg zonder keuzes en principes. Waarom zou bovendien het gemeentebestuur haar wil aan anderen opleggen? Een vroegere Kamper wethouder merkt terecht op dat je dan net zo goed de gehele gemeenteraad kunt opheffen.Met het binnendringen van het liberale geluid binnen het bedreigde christelijke bastion wordt Kampen meegezogen in de maalstroom richting een eenvormige, grijze massa. Onderscheid tussen plaatsen en gemeenschappen zijn uit den boze. De weekkrant die voor u ligt, kreeg verdiend de primeur van het cDA en berichtte daarover beter dan menige dagkrant. De toon was echter onontkoombaar gelijk de teloorgang van Kampen. Wie durft de C te laten prevaleren – welke volgorde en prioriteit kiezen we? Het blijft een duivels dilemma.

Mister M

Contact: Krabbels@MrM.nl
Of (archief in eigen beheer):

http://www.Facebook.com/gekrabbelOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo