<< Ga terug

Buitenkerk weer open voor bezichtiging met expositie 'Toppers?'

Buitenkerk weer open voor bezichtiging met expositie 'Toppers?'

KAMPEN - Nu de vakanties weer zijn aangebroken, is naast de Bovenkerk, ook de tweede middeleeuwse parochiekerk van Kampen, de Buitenkerk, weer voor bezichtiging geopend. En zoals ieder jaar, wordt door talrijke toeristen, maar ook door Kampenaren, dankbaar gebruik gemaakt van deze gelegenheid om nader kennis te maken met deze twee indrukwekkende monumenten.

Zijn de bezoekers bij de Bovenkerk vooral onder de indruk van de architecturale grootsheid, bij de Buitenkerk zijn ze vooral geraakt door de sfeervolle katholieke inrichting. Net als voorgaande jaren, is er iedere zaterdagmiddag en tijdens de Kamper Ui(t)dagen, in de Buitenkerk de mogelijkheid, onder begeleiding de gewelven te bezichtigen. Het is voor velen een bijzondere ervaring om nu eens die ‘andere’, onbekende en normaliter niet te betreden kant van een kerk te kunnen aanschouwen. Voor de gewelven wordt een toegang gevraagd van 3 euro per persoon; bezichtiging van de kerk zelf is gratis.

Daarnaast is er, zoals ieder jaar, een kleine expositie in de Buitenkerk ingericht met archiefstukken en voorwerpen uit het rijke parochiearchief. Dit jaar is niet gekozen voor een bepaald thema, maar is onder de titel ‘Toppers ?’ een grote diversiteit aan archiefstukken en voorwerpen te zien. De organisatie vertelt: "Getoond worden stukken die vanwege hun ouderdom, inhoud of uiterlijk een topstuk genoemd zouden kunnen worden of zijn, dit afhankelijk vanuit welk perspectief je ze wellicht bekijkt. Het is een willekeurige en persoonlijke selectie, gedaan door de beheerder van het parochiearchief. Dus is het is aan de beschouwer om zelf de stukken al dan niet als ‘topper’ te beschouwen (vandaar het vraagteken!). Daarnaast wordt ook voorwerpen getoond, die in ieder geval veelal oogstrelend genoemd kunnen worden."

De Buitenkerk is voor bezichtiging geopend: dinsdag tot en met vrijdag van 10.30-16.30 uur; maandag en zaterdag van 13.00-16.30 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo