<< Ga terug

Bouwterrein Isala Delta zaterdag 20 mei open voor publiek

Bouwterrein Isala Delta zaterdag 20 mei open voor publiek
Foto: Freddy Schinkel

KAMPEN - Komende zaterdag is het de Dag van de Bouw. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u de werkzaamheden op het bouwterrein van Isala Delta komen bekijken. Startpunt is het projectkantoor van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen. Om de 15 minuten vertrekt daar een pendelbus voor een rondleiding over het bouwterrein.

In het projectkantoor vindt u het informatiecentrum met allerlei informatie over het project. Ook kunt u filmpjes en foto’s van het project bekijken. In de kantine staat de koffie, thee en ranja voor de bezoekers klaar. Kinderen kunnen kleurplaten maken of buiten op het springkussen of in de speeltuin spelen.

Recreatieschutsluis
De eerste stop: de recreatieschutsluis. Neem een kijkje in de bouwkuip. Nu kunt u hier nog staan, straks stroomt hier water. Hoe deze recreatieschutsluis eruit komt te zien, ziet u in het definitief ontwerp op locatie. Deze locatie is ook met de fiets bereikbaar en er zijn fietsenstallingen aanwezig. Verder is er koffie, thee en ranja, een bult met speelzand, emmertjes en schepjes en vindt u hier de EHBO- post.

Brug Nieuwendijk
Via de traptorens kunt u alvast een klein stukje over deze nieuwe brug lopen. Er zijn toiletten en diverse stands.

Materieelpark
Vanaf de Brug Nieuwendijk kunt u doorlopen naar het materieelpark aan de achterkant van de Brug Nieuwendijk. Hier is van alles te zien en te beleven. Daarnaast zijn er een aantal stands, waaronder de gemeente Kampen met informatie over woongebied Reeve. Ook zijn er stilstaande machines waarin kinderen met helm en hesje in kunnen gaan zitten voor een leuke foto.

Veendepot
Nog iets verder doorlopen en dan komt u bij het veendepot. Producent Hans Olieman is aanwezig en vertelt over het proces en het eindproduct wat hier gemaakt wordt.Reactie Tweeduizendzeventien

Ach wat, er zijn altijd zielloze wooncarrierekakkers die aan de buitenste rand van de plaatselijke nieuwstbouwwijk willen wonen. Citer, Boomgaard, Burgemeesterszoon Rietkerkkade. Het incasseren van forse indirecte subsidies van overheden, opgebracht door hardwerkende arbeiders. Toe Maar's "woon-carriere maken, voordat de bom barst.". Witte boten, zwart geld. Zo belanden er zelfs mensen in gezellige oorden zoals Flevo Golf Resort Lelystad, Villapark Ketelhaven, of Schokkerhaven. De arbeider kan achteraf misschien nog iets te lachen hebben, wanneer de meeste schijnbaar watergebonden panden van de makelaars alleen direct op leidingwater blijken te zijn aangesloten en eigenlijk een soort te dure dijkwoningen zijn. Of dat er naast de buitenste rand van de wijk een stuk wordt bijgebouwd. Schadenfreude... Feit is dat de belangstelling sinds de "go" met zo een 60% is gekelderd. Ondanks het kunnen bewonderen van brug en sluis, en voor zover afgeronde cijfers van een communicatiebureautje betrouwbaar zijn.

maandag 22 mei 2017 02:23

Reactie Corry

KLAAS: Ik ga er zonder meer vanuit dat jij 'een van de weinigen zult zijn geweest die graag gebruikt heeft gemaakt van dit gratis uitstapje. Je gaat immers altijd pal voor je CU-gelederen staan!

zondag 21 mei 2017 23:32

Reactie Klaas

HEERLIJK TOCH, AL DAT GETRAP?

zondag 21 mei 2017 19:24

Reactie Tweeduizendzeventien

Ongeveer 60% minder ramptoeristen en overige belangstellenden, voor zover afgeronde cijfers van een ingehuurd communicatiebureautje een betrouwbare bron zijn.

zondag 21 mei 2017 17:26

Reactie Corry

"Ze" hadden het al wel gezien met de CU gristenkliek......Fiene Zundag allemaole! Off topic landelijk nieuws CU Voorman Segers pakt breed uit: "CU moet zich wel gewenst voelen" doelend op aanschuiven bij landelijke onderhandelingen coalitie..........Ik word al beroerd als ik deze "zendeling" zie. Die benaming komt NIET van mij; hij is het in werkelijkheid geweest. Deze uitstraling heeft hij nog steeds......behalve CDA wil geen partij zich ook niet meer aan deze partij "branden". Zie kabinet Balkenende IV dat door deelname van CU dit megalomane project mede mogelijk heeft gemaakt. Gods Schepping op deze wijze verkloot en goed ook!

zaterdag 20 mei 2017 15:35

Reactie Tweeduizendzeventien

Een geweldig initiatief, van die mensen op de foto! De belangstellenden, alle 12, keren het door de gristelijke rentmeesters van de CU verneukte gebied letterlijk de rug toe.

donderdag 18 mei 2017 14:36Ontworpen door BCO Reclameburo