De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Boekpresentatie in Open Hof

Boekpresentatie in Open Hof
Redactie: Fred Sollie

KAMPEN – In het Open Hof aan de Lelystraat wordt zondag 26 januari het boek ‘Van zilveren sporen’ van Bart Gijsbertsen gepresenteerd. Het boek is een zoektocht naar een christelijke bijbeluitleg die wortelt in de joodse traditie.

Gijsbertsen maakt in dit boek een tocht door het synagogale jaar. en behandelt vragen als ‘Wat betekent dit voor mij als christen? Waar daagt het ‘de heiden’ uit? In hoeverre vraagt het om correctie op de bijbeluitleg van de kerk? En wat betekent deze uitleg voor de gespannen verhouding tussen het Joodse volk en de andere volkeren?’Met de verschijning van dit boek rondt Bart Gijsbertsen een drieluik af. Het eerste boek in het drieluik verscheen in 2015: 'Een heidense uitdaging'. Het tweede boek verscheen in 2019: 'Luisteren bij maanlicht, een gang door het kerkelijk jaar, in verband gebracht met de Joodse feestkalender'.

Tijdens de presentatie biedt Gijsbertsen zijn boek aan aan de Commissie LTE van de protestantse gemeente Open Hof in Kampen. Daarna zal deze commissie het boek overhandigen aan de Protestantse Raad voor Kerk en Israël.

Aanvang 19.00 uur. Wie aanwezig wil zijn wordt gevraagd zich aan te melden via gvanriel@hetnet.nl.

Aanvang: zondag 26 januari 2020 19:00