De Brug

Donderdag, 28 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

AMDG op weg naar het Hanzeconcert deel 3: Higher Level steunpilaar bij Hanzeconcert

AMDG op weg naar het Hanzeconcert deel 3: Higher Level steunpilaar bij Hanzeconcert
Higher Level met Ria van Dijkhorst tijdens de gezamenlijke repetitie van 27 mei. (
Foto: Foto: Marthijs van den Berg.
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Als het vrijdagavond 16 juni kwart voor 9 is geworden beginnen bijna 70 muzikanten onder leiding van dirigent Han Koek met de mysterieuze tonen van Hans Zimmer’s filmmuziek. Een imposant begin van een 2 uur durend spektakelstuk waar bijna alle muziekstijlen voorbij zullen komen. Naast de muzikanten en de solisten is het koor tijdens dit grootse concert een onmisbare schakel.

AMDG maakte tijdens haar eerdere Nieuwe Markt concerten gebruik van een samengesteld koor, maar koos deze keer een andere weg. Er werd gezocht naar één koor dat mee zou willen zingen bij het Hanzeconcert en de keuze viel op gospelkoor Higher Level. Voor de buitenstaander wellicht een verrassende keuze, maar volgens de organisatie niet voor de insider.

Dirigente Ria van Dijkhorst was in 2013 ook bij het Koninginnenachtconcert actief en dat beviel wederzijds uitstekend. Daarnaast hebben AMDG en Higher Level allebei kwaliteit hoog in het vaandel staan. De organisatie vertelt: "Tot slot hebben beide verenigingen niet voor niets hun christelijke identiteit opgenomen in hun naam. Higher Level verwijst naar het Hoge Niveau van God de Vader waarover zij zingen en Ad Majorem Dei Gloriam betekent ‘tot meerdere eer van God’ een sterkere binding is nauwelijks denkbaar."

Verrast
Het koor was verrast door het verzoek van AMDG want het repertoire is anders dan de gospel die ze normaliter zingen, ook al is hun genre breed van mooie ballads tot stevige black gospel. Deze keer mogen zij zich wagen aan muziek van the Beatles, Paul de Leeuw en zelfs Andre Hazes wordt meegezongen. Ook brengen zij nog een eigen nummer ten gehore tijdens het concert.

Zelf zeggen de koorleden dat het een prachtige uitdaging voor hen is om mee te doen, en voor de leden uit Kampen een echte thuiswedstrijd. Dirigente Ria van Dijkhorst verheugt zich ook enorm op het spektakel. Ze ziet de vorderingen tijdens de oefenmomenten en ziet ook dat koor en orkest steeds beter op elkaar ingespeeld raken. 'Samen zingen, samen muziek maken en een groot feest vieren, wat is er mooier?', aldus Ria.

"AMDG en Higher Level gaan samen met een aantal jonge Kamper solisten een spectaculair optreden verzorgen waar we als Kampenaren heel erg trots op mogen zijn. Een geweldige manier om onze Hanze partners te laten zien wat kampen in huis heeft."