De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

46 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in ziekenhuis (update 08-04-20)

46 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in ziekenhuis (update 08-04-20)
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - In totaal waren op woensdag 14.00 uur 46 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Dinsdag lag het aantal nog op 42 inwoners.

Gerelateerd aan het aantal inwoners zijn er daarmee relatief veel inwoners getroffen. In de lijst met 356 Nederlandse gemeentes van het RIVM staat Kampen nu op de 56e plaats van gemeentes met de meeste ziekenhuisopnames per aantal inwoners. Kampen zakt wel, want op dinsdag 31 maart stond onze gemeente nog op de 38e plaats.

Het RIVM rapporteert geen cijfers meer over het aantal geregistreerde corona-patiënten, omdat lang niet iedereen getest wordt. Het aantal ziekenhuisopnames geeft volgens hun een beter beeld van de situatie per gemeente.

Sterfgevallen
Over het aantal sterfgevallen in de gemeente Kampen is bij de redactie op dit moment niets bekend. De Brug heeft de gemeente om een reactie gevraagd, maar de gemeente zegt deze gegevens niet actief te verzamelen. Ook wil zij erop wijzen dat de cijfers moeilijk in de juiste context geplaatst kunnen worden. De droge cijfers vertellen volgens hen niet het hele verhaal en zouden alleen ‘onrust zaaien’.
Bovendien is het volgens de gemeente bij sommige overledenen moeilijk vast te stellen wat de daadwerkelijke doodsoorzaak was en helaas is er daarnaast ook nog sprake van ’verborgen coronadoden’. Al deze onzekerheden zorgen ervoor dat de cijfers zich moeilijk met elkaar laten vergelijken en dat de gemeente geen concrete cijfers heeft om bekend te maken.

Landelijk ligt het aantal positief geteste patiënten volgens het RIVM op 20.549 personen. Het totale aantal overleden patiënten ligt op 2.248 en het aantal patiënten dat op dit moment in een ziekenhuis opgenomen is, ligt op 7.735 personen. Het werkelijke aantal besmettingen met corona ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Alleen risicogevallen worden over het algemeen getest.

Redactie - Nick de Vries. RIVM rapporteert nu weer aantal geregistreerde coranapatienten per gemeente. In Kampen is het aantal nu 142. Over aantal sterfgevallen en meerdere cijfers verwijs ik u naar de site https://www.ijssellandscan.nl/dashboard/highlights/corona De cijfers lopen op deze site wel iets achter. Lijkt wel als de gemeente Kampen, veel informatie wil verzwijgen voor zijn burgers. Volg aub de RIVM richtlijnen!!!
S | woensdag 8 april 2020 17:15