De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

40 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in ziekenhuis (update 06-04-20)

40 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in ziekenhuis (update 06-04-20)
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - In totaal waren op maandag 14.00 uur 40 inwoners van de gemeente Kampen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Vrijdag lag het aantal nog op 38 inwoners.

Gerelateerd naar het aantal inwoners zijn er daarmee relatief veel inwoners getroffen. In de lijst met 356 Nederlandse gemeentes van het RIVM staat Kampen nu op de 60e plaats van gemeentes met de meeste ziekenhuisopnames per aantal inwoners. Kampen zakt wel, want op dinsdag 31 maart stond onze gemeente nog op de 38e plaats.
Het RIVM brengt sinds vorige week geen cijfers meer over het aantal geregistreerde corona-patiënten, omdat lang niet iedereen getest wordt. Het aantal ziekenhuisopnames geeft een beter beeld van de situatie per gemeente.

Sterfgevallen
Over het aantal sterfgevallen in de gemeente Kampen is bij de redactie op dit moment niets bekend. De Brug heeft de gemeente om een reactie gevraagd, maar de gemeente zegt deze gegevens niet actief te verzamelen. Ook wil zij erop wijzen dat de cijfers moeilijk in de juiste context geplaatst kunnen worden. De droge cijfers vertellen volgens hen niet het hele verhaal. Bovendien is het bij sommige overledenen moeilijk vast te stellen wat de daadwerkelijke doodsoorzaak was en helaas is er daarnaast ook nog sprake van ’verborgen coronadoden’. Al deze onzekerheden zorgen ervoor dat de cijfers zich moeilijk met elkaar laten vergelijken en dat de gemeente geen cijfers heeft om bekend te maken.

Landelijk ligt het aantal positief geteste patiënten volgens het RIVM op 18.803 personen. Het totale aantal overleden patiënten ligt op 1.867 en het aantal patiënten dat op dit moment in een ziekenhuis opgenomen is, ligt op 7.135 personen. Het werkelijke aantal besmettingen met corona ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Alleen risicogevallen worden over het algemeen getest.

Ik snap niet, waarom de gemeente Kampen niet meer informatie geeft. Bijvoorbeeld hoe de verdeling van ziekenhuisopname is tussen Kampen, Ijsselmuiden,Grafhorst, Wilsum enz. In de gemeente Zwaterlanden geeft de burgermeester van deze gemeente op de lokale omroep bijna elke dag de stand van zaken, om de angst en ongerusrtheid van zijn burgers weg te nemen. Kan onze burgermeester een voorbeeld aannemen!
S | maandag 6 april 2020 17:03
Zwaterlanden = Zwartewaterlanden en ongerusrtheid = ongerustheid
S | maandag 6 april 2020 17:13