<< Ga terug

125 Kampenaren geven groots muziekfeest tijdens Hanzedagen

125 Kampenaren geven groots muziekfeest tijdens Hanzedagen
3 van de hoofdrolspelers van het Hanze concert, AMDG dirigent Han Koek, Higher Level dirigent Ria van Dijkhorst en comboleider Ton Kerkhof.
Foto: Marthijs van den Berg.

KAMPEN - Het zal niemand ontgaan zijn dat de ‘Hanze-vrijdag’ wordt afgesloten met een uniek evenement. Ruim 125 Kampenaren zorgen van 20.00 tot 23.00 uur voor een spetterend concert. Dat er voor iedereen echt wat te beleven is blijkt wel als we stiekem het programma even doorbladeren: Trijntje Oosterhuis, Earth Wind en Fire, Andrea Bocchelli, Boudewijn de Groot, the Beatles en Richard Strauss zijn zo maar wat namen waarvan muziek gespeeld wordt.

Muziekvereniging AMDG heeft met dit project meer dan ooit haar nek uitgestoken bevestigt voorzitter Johnny Middelbos. We laten het Wereld Muziek Concours in Kerkrade schieten om dit te kunnen doen; maar zeg nou zelf, in 2021 kunnen we weer naar Kerkrade en de volgende Hanzedagen in Nederland zijn pas in 2030 (Zwolle) en in Kampen maken we ze misschien niet eens meer mee.

Het geweldige enthousiasme van muzikanten, koorleden en solisten tijden de intensieve oefenperiode bevestigt dat de vereniging een juiste keuze gemaakt heeft, weet ook dirigent Han Koek. Enkele van de gast violisten die het orkest zijn komen versterken erkennen dat het enthousiasme tijdens de repetities groot is en alleen maar groeit. “Als het publiek maar een kleine beetje mee krijgt van de geweldige sfeer op het podium, dan beleven ze allemaal een fantastische avond, daar zijn we zeker van”.

Jeugddirigent Richard van Eden is erg blij dat het jeugdorkest ook de gelegenheid heeft gekregen om hun talent te laten horen en zien op dit unieke podium. Vanaf 20.00 uur treden zij op, en laten net als de ‘groten’ verschillende muziekstijlen horen, maar vooral heel herkenbaar voor het grote publiek.

De gegevens voor de agenda: Vrijdagavond 16 juni, Van Heutszplein, 20.00 uur start jeugd Hanzeconcert met jong AMDG, 20.45 uur start Hanze concert met AMDG, Higher Level, combo, 9 zang solisten en pianovirtuoos Jan Vayne, toegang gratis.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo