De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Ongeval tussen personenauto's en tractor

Ongeval tussen personenauto's en tractorOngeval tussen personenauto's en tractorOngeval tussen personenauto's en tractor
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Op de Kamperstraatweg tussen Kampen en Wezep heeft maandagochtend een ongeval plaatsgevonden tussen twee personenauto’s en een trekker. De betrokken auto’s raakten zwaar beschadigd en een persoon is met nog onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Een bijzonder ongeval maandagochtend rond kwart over zeven op de Kamperstraatweg N763 tussen Wezep (Gld) en Kampen (Ov), ter hoogte van de provinciegrens tussen Gelderland en Overijssel. Een wit busje was door de gladheid van de weg geraakt en naast de Kamperstraatweg in de berm terecht gekomen. Er werd hulp ingeroepen van een boer met een tractor, die ter plaatse is gekomen om het busje uit de berm te trekken.

De Kamperstraatweg is een drukke provinciale weg tussen Wezep en Kampen en is vrijwel helemaal onverlicht. De tractor voerde tijdens deze bergingsactie geen zwaailampen. Een automobiliste komende uit de richting van Wezep zag de tractor op het laatste moment en probeerde nog te stoppen, maar door de sneeuw op het wegdek gleed ze door en klapte met een flinke snelheid op de tractor. De auto tolde en kwam achterstevoren op de weg tot stilstand. Een andere automobilist komende uit de richting van Kampen botste vervolgens weer op deze auto.

Meerdere personen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, een vrouw (met kind) is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, het is niet bekend welk letsel zij aan het ongeval overhield.

De Kamperstraatweg tussen Wezep en Kampen is enige tijd afgesloten geweest, het verkeer moest omrijden over de N50 of kon via Zwolle rijden. Er is een bergingsbedrijf ter plaatse gekomen om beide auto's te bergen, de tractor is door een andere tractor opgehaald. De weg moest na de berging nog worden gereinigd door een ZOAB-cleaner vanwege de olie en troep op de weg.