De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Blussen brand Hoeben Metalen neemt nog enkele uren in beslag

Blussen brand Hoeben Metalen neemt nog enkele uren in beslagBlussen brand Hoeben Metalen neemt nog enkele uren in beslagBlussen brand Hoeben Metalen neemt nog enkele uren in beslag
Redactie: Nick de Vries

KAMPEN - Het blussen van de brand bij Hoeben Metaal gaat volgens de veiligheidsregio nog enkele uren in beslag nemen. Er is geen gezondheidsgevaar, maar de Veiligheidsregio adviseert wel uit de rook te blijven en om ramen en deuren in de omgeving gesloten te houden.

De brand bij Hoeben brak rond 13.00 uur uit werd aanvankelijk gemeld als prio 2, maar hij werd al snel opgeschaald tot GRIP 1. De rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien.
De brand ontstond in een hoop schroot, die met behulp van een kraan uit elkaar getrokken wordt, om zo de brand te bestrijden. Er is veel materieel opgeroepen, maar de brand lijkt geconcentreerd en zich enkel te beperken tot het terrein zelf.

De rook trekt over de N50 heen en is tot in Lelystad en Genemuiden te zien. Rijkswaterstaat staat standby bij de op- en afrit van de N50 bij Kampen Noord. Mocht de rookontwikkeling boven de N50 te groot worden, dan kan de weg afgesloten worden.