De Brug

Zaterdag, 6 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Agent krijgt boete voor uitgaansgeweld tijdens Sail Kampen

Agent krijgt boete voor uitgaansgeweld tijdens Sail Kampen
Redactie: Nick de Vries

ZWOLLE (JPZ) – Een 29-jarige politieagent uit Marknesse is donderdag veroordeeld voor uitgaansgeweld in Kampen. De rechtbank legde hem een boete van 400 euro op voor het mishandelen van een man in café Fatih tijdens Sail Kampen.

De 29-jarige Ferry S. werkt als politieagent in de regio Amsterdam. Hij was op 1 april in Kampen aan het stappen toen vrienden van hem buiten café Fatih in een gevecht verzeild raakten. S. vroeg buiten wie zijn goede vriend, ook een agent, mishandeld had. De agent ging terug het café in, naar eigen zeggen om zijn vriendin te halen. Krap een halve minuut later kwam hij weer buiten en rende weg, zonder vriendin. Binnen bleek een man te zijn mishandeld.

De agent pleegde die mishandeling naar eigen zeggen uit zelfverdediging maar de rechters gaan niet mee in dat verhaal. Getuigen vertelden namelijk anders. Ook de zeer korte duur dat hij na de vechtpartij buiten weer in het café was strookt niet met zijn verklaring, zo vond de rechtbank.

De rechtbank meent dat de agent bewust verhaal ging halen. Zijn gedrag is een politieagent onwaardig, vond de rechtbank. Bij het incident buiten was al politie aanwezig. Er was sowieso veel politie op de been omdat dat weekend Sail Kampen plaats had. S. had niet naar de vermeende ruziemaker moeten zoeken maar had dit aan zijn collega's over moeten laten. S. is al door het korps op non-actief gezet. Tegen de man was 300 euro boete geëist.