Kamper Paasjubel in het stadspark op Eerste Paasdag

KAMPEN - Niet alleen vanwege Sail, maar ook vanwege het Paasfeest zal het uiteraard op eerste Paasdag een drukte zijn in de binnenstad van Kampen. Vele christenen vieren al eeuwen in de Kamper binnenstads-kerken jaarlijks de opstanding van Jezus. Toch gaat er dit jaar wat anders gebeuren. Voorafgaand aan alle verschillende Paas-ochtenddiensten komen christenen uit allerlei kerken eerst bij elkaar in het Stadspark voor een allereerste Kamper Paasjubel.

‘Het is bewust laagdrempelig en niet spectaculair ingestoken. Schoonheid door eenvoud, kan je wel zeggen,’ aldus één van de initiatiefnemers. We zingen vier liederen en we nemen tijd om samen te danken en bidden. Er zal een mix zijn van traditionele en meer moderne liederen. ‘De tijd dat we elkaar steeds meer vinden, als christenen in Kampen, rondom de persoon van de gekruisigde en opgestane Jezus is nu mooi aan het doorbreken,’ concludeert de organisatie, waarbij ten minste acht verschillende kerken betrokken zijn.
De paasjubel vindt plaats van 09:00-09:20, in het stadspark, op het grasveld bij de duikvereniging. Mensen worden aangemoedigd om per fiets of lopend te komen.

Bij de jubel zijn 8 kerken betrokken 

Dat tijdstip geeft een aantal mensen nog net genoeg ruimte om door te fietsen naar hun eigen kerkgebouw, voor de eigen kerkdienst van 09:30. Andere kerkdiensten beginnen om 10:00. ‘Dus ondanks de eenheid, blijven er toch nog wel wat kleine verschillen,’ is de conclusie, gepaard met een lach. Informatie is beschikbaar via ds. Maurits Luth, voorganger@baptistenkampen.nl.