Afbeelding
Foto: E. de Vroome

‘Binnen in de Buitenkerk’: Rondleiding in de kerk en over de gewelven

Cultuur Ingezonden

Op zondag 20 augustus opent de Buitenkerk aan de Buiten Nieuwstraat 101 haar deuren voor een bezoek aan één van de karakteristieke gebouwen van het Kamper stadsfront. D.m.v. een rondleiding door de kerk én over de gewelven van dit monumentale gebouw krijgt de bezoeker de gelegenheid om de Buitenkerk letterlijk van binnen te bekijken. Een unieke kans om meer te weten te komen over de verschillende (middeleeuwse) bouwstijlen van deze kerk, maar ook om kennis te maken met het interieur van de enig overgebleven rooms katholieke kerk in Kampen.

De rondleidingen starten vanaf 11.00 uur (na afloop van de Taizéviering van 10.00 uur die voor iedereen toegankelijk is) met een kop koffie/thee en zijn voor iedereen toegankelijk. De rondleiding in de kerk is geschikt voor mindervaliden, voor het betreden van de gewelven wordt verwacht dat de bezoeker een wenteltrap kan beklimmen.

De toegang en de rondleidingen zijn gratis, wel is er na afloop de mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage om het monument Buitenkerk te kunnen behouden voor de stad Kampen.


20 augustus 2023, vanaf 11.00 uur, R.K. Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat 101.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram 18 mei, 22:07
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.