Afbeelding

Open dag bij Zoutkamer Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Alex de Jong)

KAMPEN – Zoutkamer Kampen houdt zaterdag 9 maart open dag. "Zoutkamer Kampen biedt met zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën", vertelt Roland Prins.

"Sporters, maar ook mensen die willen stoppen met roken, hebben baat bij ons programma. Zelfs gezonde mensen zullen merken dat een bezoek aan Zoutkamer Kampen hun weerstand verhoogt. Het biedt namelijk een natuurlijke en medicijnloze aanpak voor luchtwegproblemen en huidklachten, gebaseerd op de al eeuwenlang bekende heilzame werking van zout. Dat helpt niet alleen om bestaande klachten te verminderen, maar verhoogt ook de weerstand, zodat toekomstige klachten al meteen de kop worden ingedrukt. Mensen die onze therapie volgen hebben beduidend minder last van griepjes en verkoudheden".

Hooikoorts
Prins vertelt verder: "Menigeen kan door onze therapie toe met veel minder – en soms zelfs zonder – medicijnen.’ Denk maar aan het verhaal van Herman Wessels, directeur/eigenaar van Hotel Van Dijk in Kampen, die al vanaf zijn tweede levensjaar allerlei medicijnen voor zijn hooikoorts kreeg. Vorig jaar, na een twintigtal bezoeken aan Zoutkamer Kampen is hij, na bijna vijftig jaar medicijnen te hebben gebruikt, vrij van klachten én van medicijnen."

Kleine groepjes
In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een generator verstoven. Dit kan tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën. De sessies vinden doorgaans in kleine groepjes plaats. "Mensen gaan gewoon gekleed de kamer in. Tenslotte gaat het erom dat mensen de zoute lucht inademen. Halotherapie is zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Zij reageren doorgaans erg goed op deze behandelwijze." De begeleiding van één ouder is bij kinderen tot twaalf jaar inbegrepen.

Stoppen met roken
Ook ex-rokers en sporters merken volgens Prins dat de behandeling hen extra lucht oplevert. "We gaan nooit op de stoel van de dokter zitten, maar voor wie dat wil, testen we graag op eenvoudige wijze de longfunctie en houden we ook bloeddruk en saturatiewaarde bij", aldus Prins.

Open dag
De open dag is er van 10.00 tot 18.00 uur. Locatie: Reigerweg 15 in Kampen. Wie er niet bij kan zijn maar wel graag een gratis en vrijblijvende proefsessie wil, kan bellen met (038) 333 27 27. Meer informatie staat op www.zoutkamerkampen.nl.