Afbeelding
Foto: Ab van Essen

Herontdekt 129 jaar oud oratorium in Open Hof

Algemeen

KAMPEN – Dirigent Marijn de Jong heeft in zijn muziekantiquariaat een 129-jaar oud oratorium gevonden van de Engelsman Charles Darnton. Hij vindt dit werk met de titel ‘Abraham’ zo waardevol, dat hij het op vrijdag 24 mei in de Open Hof uitvoert met zijn koren Con Spirito, Rejoice en een projectkoor. 

De Engelse componist Darnton was werkzaam in Londen en heeft veel werken op zijn naam staan, waarvan er ook veel verloren zijn gegaan. Des te unieker is de vondst van De Jong in zijn grootste tweedehands muziekantiquariaat van Nederland voor bladmuziek en partituren. 

Het omvangrijke oratorium ‘Abraham’ uit 1895 bevat 32 delen voor koor, kleinkoor en solisten, dat wordt begeleid door orgel, piano, fluit en trompet. Het werk beschrijft de levensloop van aardsvader Abraham, inclusief de bekende scenes over de geboorte van Isaak en de verwoesting van de steden Sodom en Gormorra. De stijl van componist Darnton is vergelijkbaar met die van zijn tijdgenoten John Stainer en Henry Maunder, die bekend zijn van hun passiemuziek.

Het concert begint om 20.00 uur.

Afbeelding
Dudok muziekdagen 2024 met 'Naar bed met Bach door Hannes Minnaar (4 foto's) 4 foto's instagram gisteren
Afbeelding
KHC wint met ruime cijfers in aanloop naar beslissend weekend Sport instagram 18 mei, 21:03
Afbeelding
's-Heerenbroek niet doortastend genoeg tegen Zwolsche Boys Sport instagram 18 mei, 20:47